Stopskate: Češi sklízeli na CES úspěchy s brzdou pro kolečkové brusle

Zpravodajská agentura Reuters je zařadila do seznamu Best of CES 2020, získali kontakt na distributory pro Austrálii a Německo a začínají přicházet objednávky od koncových zákazníků z celého světa. Olomoucká firma Stopskate přivezla na veletrh CES brzdy pro kolečkové brusle Stopskate EBS 480.

Usnadní zpomalení i úplné zastavení a skvělé jsou při překonávání schodů a jiných překážek. Primárním cílem je přidat do jízdy jistotu, zlepšit bezpečnost, eliminovat pády. Brzdy lze instalovat na většinu prodávaných bruslí, po jednom třmenu na každou brusli. Brzdný účinek se plynule reguluje dálkovým ovladačem, Stop tlačítko je zablokuje třeba při obouvání ve stoje. Li-Ion baterie udrží systém v chodu dvě až čtyři hodiny podle intenzity používání, blížící se vybití signalizuje Stopskate opticky i akusticky. Nabíjí se trojitým USB kabelem (dva pro třmeny, jeden pro ovladač).

Na CESu proběhla světová premiéra a hned po ní začíná prodej. Na českém e-shopu jsou brzdiče za 4 818 Kč, stříbrná varianta je výrazně levnější, přijde na 3 939 Kč.

Diskuze (10) Další článek: Nahlášení poruchy nestačí, službu je potřeba v případě výpadku reklamovat, radí ČTÚ

Témata článku: , , , , Ovladač, Brzda, Úspěch, Třmen, Pro +, Německo, USB, Reuters, Brusle, Stop