StreamOn a Video Pass: T-Mobile a Vodafone mají průšvih a měli by jej rychle napravit

  • T-Mobile s Vodafonem představili balíčky pro neomezené video
  • Ale pozor, reklamy třeba na YouTube, ukrajují ze základního limitu
  • Nevědomky tak můžete prosurfovat cenná data a dokupovat další

Balíčky Vodafone Video Pass a T-Mobile StremOn, které lze přikoupit jako nástavbu datového tarifu a sledovat video bez omezení (v rámci podporovaných kanálů) mají zásadní nedostatek. Zatímco si je v dobré víře aktivujete a sledujete video, můžete nevědomky přijít o běžná data z FUP limitu základního datového tarifu, která jsou určená na ostatní provoz. Když vyčerpáte FUP, nebude možné používat ani nadstavbový balíček na streamování videa.

Problém spočívá v tom, že při sledování videa například na YouTube jsou z neomezena vyjmuty externí reklamy, kterých je (zvláště v čase předvánočním) požehnaně.

Nikdy nemačkej pauzu? Zastavíme tě sami

Službu otestoval jeden ze zákazníků T-Mobilu s předplacenou kartou. Koupil si 1 GB balíček jako základ a za osm hodin sledování YouTube přes StreamOn z něj spotřeboval 80 %. Vtip je v tom, že po vyčerpání dat (v tomto případě 1 GB) je vám balíček StremOn k ničemu. Aby fungoval, musíte mít aktivní základní datový tarif. Když jej vyčerpáte, musíte přikoupit další data...

Cena balíčku 1 GB pro Twist a StremOn je celkem 398 Kč, místo celého měsíce videa ale můžete končit třeba ještě téhož dne a pokud si nezaplatíte další data, nelze StreamOn využívat. Navíc budete datově na suchu, což není nic příjemného.

Pod svým příspěvkem tester Václav Mathauser uvádí, že vyzkouší i konkurenční balíček Vodafonu, Twitterová péče ale obratem odpověděla, že výsledek bude stejný... 

Operátoři tak opět prodávají něco, co se chová jinak, než deklarují ve svých reklamách. Není sporu o tom, že zákazník nedovede odlišit, co je video na YouTube a co reklama umístěná mimo něj. Vždyť je stále uvnitř aplikace YouTube! Není divu, že se cítí podvedený.

Chyba? Cílený trik? Každopádně by si operátoři měli měli dávat pozor, jelikož tento drobný háček službu zásadním způsobem znehodnocuje. Pokud jim tedy opravdu leží na srdci zákaznická zkušenost, jak tvrdí, měli by rychle jednat.


Aktualizováno: Jak slíbil, tak udělal. Vrchní tester streamovacích balíčků Václav Mathauser poslal na Twitter také výsledek testu přehrávání videa na YouTube s balíčkem Video Pass od Vodafonu. Vodafone sice předem přiznal, že to bude podobné jako u Vodafonu, ale realita je výrazně příznivější. Za osm hodin sledování videa zmizely z datového limitu jen jednotky megabajtů. Stále to nedává smysl, pokud uživatel neopustí aplikaci YouTube, ale problém není tak zásadní.

Diskuze (45) Další článek: iPhone 8 Plus: Proč je letos úspěšnější ten větší

Témata článku: , , , , , , , , , Zásadní nedostatek, Základní limit, Cenná data, T - Mobil, Celý měsíc, Neomezené video, Str, Zásadní způsob, Předplacená karta, Prus, T Mobil, Drobný háček, Sledování videa, Čas předvánoční, Balíček, Přehrávání videa,