Štvou vás videohovory? Sabotujte je s tímhle bezplatným nástrojem

Doba koronavirová, doba videokonferenční. Je na vás těch schůzek, porad a školení přes různé online nástroje až moc? Pokud se účastníte jen z povinnosti, možná se vám bude hodit Zoom Escaper. Je to nástroj, který poškodí kvalitu vašeho audia, nebo přimíchá další zvuky.

V aktuální verzi má Zoom Escaper osm efektů. Echo přidá do audiostopy typickou ozvěnu a když si správně pohrajete s posuvníky v nastavení, nebude vám rozumět a nikdo vás nebude chtít poslouchat. Vy se pak odpojíte, „abyste vyřešili technický problém“. Podobně se dá použít filtr Bad Connection, nebo zvuky stavební rekonstrukce. Líbí se mi i plačící dítě, které můžete použít jako výmluvu, abyste „call“ opustili.

Pak je tu Wind, který přidá typické poryvy, ale následná výmluva už bude chtít trochu fantazie, jak se vám vítr dostal do obýváku. Brečící muž už mi přijde jako úplná absurdita – kdo je, proč brečí a jak se dostal do vaší audiostopy? Efekt Urination (aka „tady někdo močí“) raději komentovat nebudu :-)

Jak vypadá Zoom Escaper v praxi:

Je jasné, že nejde o samospásné řešení. Vždycky budete muset zapojit fantazii, strategii a herecký talent, abyste na zvuky nějak reagovali, využili je k opuštění hovoru. Také je zřejmé, že se stejnou protistranou můžete použít jednou, napodruhé už by to bylo poněkud nápadné.

A pak jsou tu technická omezení. Už název napovídá, že nástroj spolupracuje pouze s platformou Zoom, takže na unikání z Google Meetu a dalších budete muset hledat jiné pomocníky. Další problém je, že jde o webovou službu, přes kterou musíte prohnat svůj audiokanál. Nechci tvrdit, že je nastavení složité, ale není to takové to „jednotlačítkové“ řešení. A pravděpodobně největší problém – upravený zvukový kanál slyší váš protějšek, ale ne vy sami. Těžko tak budete ladit hlasitost plačícího dítěte apod…

Via The Verge

Diskuze (2) Další článek: USB-C do iPhonů asi jen tak nepřijde. Apple raději upraví MagSafe

Témata článku: , Nástroj, Via The Verge, Technický problém, Plačící dítě, Videohovor, Zoom, Zvuk, Connection, Opuštění, Fantazie, Rekonstrukce