Symbian Belle ukazuje na bolest starších verzí [video]

Máte pocit, že Symbian Anna byl zásadní posun kupředu? Kdepak. Symbian Belle jde mnohem dál a dává vyniknout nedostatkům předchozích verzí.

Koncem září se v Česku začaly prodávat první dvě Nokie se Symbianem Belle. Nejnovější verzi letitého systému mohou okusit zatím jen majitelé Nokia 700 a 701. Vývoj platformy se konečně posunul o pořádný kus dopředu a Symbian v pelotonu mobilních platforem začíná mít na dohled své modernější konkurenty. Dokud nezkusíte Belle, asi vám ani nepřijde, jak jsou starší vývojové verze Symbianu neohrabané a v kontextu dalších současných dotykových platforem zastaralé.

Novinky a vylepšení Symbianu Belle jsme podrobněji probrali v samostatném článku, dnes se ve videu zaměříme na praktické ukázky těch nejpodstatnějších změn. Srovnávat budeme s druhou nejnovější aktualizací Symbian Anna. Dobrou zprávou pro uživatele některých dalších Nokií je, že do konce roku by měl být Symbian Belle dostupný i pro jejich telefony. Konkrétně jde o modely N8, C7, E7, C6-01, E6, X7, Oro a 500. U starší generace Nokií se Symbianem S60 páté edice (např. 5230, C5-03, N97) upgrade možný nebude.

Diskuze (89) Další článek: Nokia N9 bude u O2 za příjemných 12 495 Kč

Témata článku: Nokia, , , , Nokia 700, Bolest, Úkaz, Peloton