Symbian: osobní předpověď počasí do kapsy

Na trhu se objevil nový symbianový mobil pro teenagery a méně náročné uživatele. Víte, že mobilním telefonem můžete ovládat počítačové prezentace nebo naopak přes počítač jednoduše surfovat v souborovém systému telefonu? Program týdne: předpověď počasí.

Nepřehlédněte

Weather 1.0

Názory na předpovědi počasí se u každého člověka různí. Jedna část populace se na tento druh „hádání budoucnosti“ dívá skepticky, druhá část jí pak bez výjimek věří a prakticky denně se předpovědí počasí řídí. Zejména druhé skupině by neměla uniknout aplikace Weather od společnosti Epocware.

   
Lokální menu • nastavení • volba země • volba města

Weather nabízí on-line předpovědi počasí na následujících pět dnů pro více než čtyřicet tisíc měst po celém světě. Kromě teploty ve stupních Celsia či Fahrenheita a stavu oblačnosti se z databáze Weather dozvíte např. také rychlost a směr větru, index ultrafialového záření a mnoho dalších.

Zajímavou funkcí je také vlastní spořič obrazovky. Šetřící se displej vám kromě aktuálního času a data nabídne také zítřejší předpověď počasí nebo seznam spuštěných aplikací a služeb, jakými jsou např. Bluetooth, profil, zámek klávesnice nebo nové zprávy a hovory. Kromě programu pro standardní Symbiany Series 60 je k dispozici i verze pro mobilní telefon Nokia N90 s vyšším rozlišením displeje.

Autor: Epocware
Download (testovací verze)
Cena: 14,95 USD


Nové zajímavé programy

RemotePower 1.0

Prezentace v aplikaci PowerPoint jsou dnes nepostradatelnou součástí firemních porad a schůzek. Přecházení na další snímky prostřednictvím klávesnice však není při prezentaci zrovna pohodlný a vhodný způsob. Zajímavé řešení přináší aplikace RemotePower, která je připravena právě ke vzdálenému ovládání PowerPointu. Jednoduše a bez zbytečných doplňků dovolí až na vzdálenost dosahu Bluetooth pohodlně ovládat jakoukoli prezentaci spuštěnou na počítači.

   
Hlavní obrazovka • lokální menu • informace o aplikaci • klient pro PC

Autor: Devlex Ltd
Download (testovací verze)
Cena: 15 USD

PhoneFile 1.0

K pohodlnému přístupu k souborům uložených v telefonu poslouží prográmek PhoneFile, který stejně jako RemotePower na trh uvedla společnost Devlex Ltd. Na své si díky PhoneFile přijdou především milovníci příkazové řádky. Tento program umožňuje procházet složky mobilního telefonu nebo pracovat s na něm uloženými soubory. Položky tak můžete libovolně třídit, přesouvat či mazat stejně pohodlně, jakobyste pracovali s daty uloženými na pevném disku počítače. PhoneFile podporuje jak nativní ovladače Microsoft, tak alternativní od firmy Widcomm.


Demonstrační obrázek

Autor: Devlex Ltd
Download (testovací verze)
Cena: 15 USD


Kdo si hraje, nezlobí

Reversi 1.0

Už v dobách starších mobilů byla hra Reversi hned po legendárním Hadovi jednou z nejoblíbenějších her pro telefony značky Nokia. Abyste si mohli Reversi v plné jejich kráse vychutnat i na symbianových modelech, v nichž tato hra není předem instalována, vyzkoušejte tuto verzi od společnosti Top321 Software. Nabízí hned čtyři úrovně obtížnosti a také okamžité reakce, takže hra probíhá ve svižném tempu a na tahy soupeře není třeba dlouze čekat.

   
Volba obtížnosti • lokální menu • hrací plocha • informace o aplikaci

Autor: Top321 Software
Download (testovací verze)
Cena: 4,95 USD


Informace ze světa Symbianu

Nokia 3250

Symbianovou událostí číslo jedna tohoto týdne bylo bezesporu představení nového mobilního telefonu značky Nokia s operačním systémem Symbian. Nokia 3250 by měla být zaměřena především na reprodukci hudby a tedy mladší generaci uživatelů. Kromě podpory hudebních formátů však Nokia 3250 nabízí i další revoluční novinky. Jednou z předpokládaných změn je operační systém Symbian nejnovější verze 9.1 a podpora nových paměťových karet microSD. Velkou výhodou jsou nejen minimální rozměry, ale také kompatibilita s dnes více používanými kartami TransFlash. Telefonu dále nebudou chybět rychlé datové přenosy EDGE. Spoustu dalších podrobnějších informací najdete v našem prvním pohledu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Oficiální fotografie Nokie 3250

Jsou smartphony budoucností?

Předpokládám, že čtenáři tohoto seriálu jsou většinou uživatelé chytrého mobilního telefonu s operačním systémem Symbian. Ne všichni mobilní uživatelé se však na telefony s operačním systémem dívají jako na výhodu. Existují i tací, kterým standardní mobilní telefony vyhovuje mnohem více. Některé z takových lidí najdete i v našem nakladatelství. Určitě si proto přečtěte argumenty Pavla Nygrýna, proč není v dnešní době třeba využívat chytrý mobilní telefon. Zaručuji, že i zarytý příznivce se nad vyjádřenými myšlenkami alespoň trochu zamyslí.

Diakritika v e-mailech SX1

Využíváte stále ještě služeb mobilního telefonu Siemens SX1 a máte problémy s diakritickými znaménky ve vestavěném e-mailovém prohlížeči? Řešení je naprosto jednoduché. Stačí standardní systémový font nahradit písmem Arial CE, které podporuje zobrazování českých diakritických znamének. Podrobný postup, jak tuto jednoduchou úpravu provést, včetně fontu ke stažení najdete na stránkách SiemensManie.


Vytrženo z diskuse

MID, MP3 přes MMS
Nejlepší aplikace pro Symbian v Nokii 6630
Hudební Nokia

Diskuze (6) Další článek: Sony Ericsson představil automatické párování přes Bluetooth

Témata článku: , , , , Nokia 3250, Nokia 3250 XpressMusic, Nokia N90, Siemens SX1, Předpověď, Pře, Předpověď počasí, Ultrafialové záření