Symbian: rádio v mobilu i bez tuneru

Víte jak na internet snadno a rychle? Hudbu na PC dnes můžete ovládat jednoduše přes Bluetooth. Přidejte si k poznámce hlasový nebo fotozáznam. Jednoduché ovládání Bluetooth klávesnice. Na závěr si trochu pohrajeme s vnitřním designem telefonu.

Tipy a finty

Operační systém Symbian skýtá nespočet možností, jak si ulehčit práci s mobilním telefonem a jeho pokročilými možnostmi. Pokud jste i vy majitelem zařízení vybaveného Symbianem Series 60, přečtěte si tento článek, v němž naleznete spoustu užitečných rad a návodů, jak dokonale zkrotit svého mobilního miláčka.

Reqwireless Value Bunde 4.0

Minulý týden jsem se zmiňoval o e-mailovém prohlížeči od společnosti Reqwireless s příznačným názvem EmailViewer. Společně s tímto klientem pro práci s elektronickou poštou nabízí stejná společnost i produkt WebViewer určený k surfování na internetu pomocí mobilního telefonu. Tyto dvě aplikace si nyní můžete zakoupit v jednom společném balíku za zvýhodněnou cenu.

Jak EmailViewer, tak WebViewer jsou napsány v jazyce Java, takže symbianový telefon není v tomto případě podmínkou. Kompatibilitu právě s vaším mobilním zařízením si můžete zkontrolovat na domácích stránkách programů.

Autor: Reqwireless Inc. (EmailViewer, WebViewer)
Download – EmailViewer 4.0 (JAD, JAR)
Download – WebViewer 4.0 (JAD, JAR)
Cena balíku: 36,99 $

Virgin Radio Player

Pokud váš mobilní telefon nepodporuje přehrávání radiostanic, nezoufejte. Společnost Sydus vytvořila speciálně pro britská rádia Virgin symbianovou aplikaci umožňující poslech přes internet za pomoci technologie GPRS, EDGE nebo 3G. Podrobnější informace najdete v samostatném článku.

   
Volba přístupového bodu • hlavní displej • výběr stanice

Autor: Sydus (stránka programu)
Download
Cena: zdarma

RemoteTunes 1.0

Z podobného soudku je i aplikace RemoteTunes. Ocení ji především uživatelé multimediální aplikace Apple iTunes pro správu hudebního obsahu v počítači. Díky RemoteTunes můžete pohodlně pomocí svého chytrého telefonu přes přes Bluetooth pracovat s hudbou v přehrávači Apple iTunes. Není třeba žádné uživatelské nastavení, vše funguje okamžitě po připojení.

Podporovány jsou jak nativní ovladače Microsoft, tak ovladače společnosti Widcomm. Instalační balíček obsahuje pouze aplikaci pro PC, soubor SIS pro mobilní telefon vygenerujete stiskem tlačítka Create SIS file přímo z aplikace.

   
Procházení hudebními složkami • aplikace pro PC

Autor: Devlex
Download (testovací verze)
Cena: 24,99 $

Deluxe To-Do 1.5

Tato drobná aplikace od společnosti Silkroadtaiwan v sobě skrývá kompletního správce vašeho volného i pracovního času. Kromě možnosti nastavit upomínku ke každé uložené položce můžete upomínky vybavit audiozáznamem nebo fotografií pořízenou fotoaparátem mobilního telefonu. Jednotlivé položky jsou podle důležitosti odděleny různými barvami písma, podle obsahu různými ikonami. Pro přehlednost lze záznamy třídit buď podle priority, nebo podle času. Deluxe To-Do sice nenabízí nějak zvlášť rozšířené možnosti práce s časem, jako užitečná utilita se však rozhodně neztratí.

   
Editace záznamu • nabídka práce se záznamem • hlavní nabídka • seznam položek

Autor: silkroadtaiwan
Download (testovací verze)
Cena: 14,95 $

BtKey 1.0

V minulém týdnu jste si na MobilManii mohli přečíst zajímavou recenzi bluetoothové klávesnice pro smartphony řady Series 60. Nezávisle na tomto článku vyšly minulý týden univerzální ovladače nejrůznějších typů takovýchto bezdrátových klávesnic.

Oproti standardnímu ovladači přináší tento driver několik zajímavých vylepšení. Veškerá komunikace mezi telefonem a klávesnicí je šifrována, takže se není třeba bát o svoje soukromí. BtKey navíc dokáže emulovat některé speciální klávesy. Můžete si tak přednastavit klávesové zkratky pro nejčastěji používané aplikace, nebo se přepnout do jiného rozložení klávesnice podle jazyků. Čeština v seznamu zatím bohužel chybí. Požadavkem je klávesnice užívající HID profil a Bluetooth verze 1.1 nebo vyšší (jak u klávesnice, tak u telefonu).

   
Ikona v menu • hlavní okno • výběr jazyka • definice klávesových zkratek

Autor: Yellow Computing (stránka programu)
Download (testovací verze)
Cena: 19,95 €

Témata

Témata pro úpravu vnitřního designu telefonu jsou velice žádaným obchodním artiklem. Na internetu jich najdete spousty. Bohužel velká většina z nich je jednoduchých nebo designově nepoužitelných. Výjimka však potvrzuje pravidlo a někdy se najde takové, které se líbí. V tomto týdnu jsem narazil hned na dvě taková.

Glass FireFOX

Je to specialitka pro vyznavače internetového prohlížeče FireFox.

   
Základní obrazovka s analogovými... • ...a digitálními hodinami • menu • nabídka

Download

Digital Control

Téma pro příznivce mystiky a lehkých barevných odstínů.

   
Základní obrazovka s analogovými... • ...a digitálními hodinami • menu • nabídka

Download

Vlastní ikony v menu

Na závěr jedna lahůdka. Ikony programů v nabídce telefonu jsou pevně dané přímo od výrobce. Pokud se vám však některá ikona nelíbí, špatně vypadá nebo se nehodí k vašemu grafickému tématu, je zle. Nyní si však můžete vytvořit ikony vlastní. Stačí postupovat podle jednoduchého návodu v tomto článku na serveru Series60.cz. Uvidíte, jak je to jednoduché.

Váš názor Další článek: Každá nová Nokia pro práci bude podporovat Wi-Fi

Témata článku: , , , , WebView, Užitečná utilita, Mobil, Univerzální ovladač, MOBI, Velká většina, Stejná společnost