Symbian S60: automatizujte si práci s telefonem

Víte jak naučit mobilní telefon reagovat rozdílným způsobem v rozdílných situacích? Pro nahrávání kvalitních videozáznamů není třeba špičkového vybavení. Blogování s mobilním telefonem je jednoduché. A to není vše - jako vždy nepřijdete ani o hru.

První člen N-Series v Katalogu mobilů

V minulém týdnu se do naší redakce konečně dostal první z telefonů dlouho očekávané luxusní N-Series. Je jím véčkový fotomobil Nokia N90 s optikou od společnosti Carl Zeiss. Další obrovskou změnou je displej a jeho vzhled. Kromě vyššího rozlišení zaujme i nová vývojářská platforma Series 60 2nd Edition, Feature Pack 3 reprezentovaná trojrozměrnými ikonami a perfektně vyhlazeným písmem. Rozsáhlou galerii nafocených snímků najdete v samostatné fotogalerii, pro bližší informace si pak nalistujte přímo naši megarecenzi.

Nokia N90

Tip: Pokud se vám Nokia N90 líbí, ale finanční možnosti vám její koupi nedovolují, můžete telefon získat v soutěži Můj mobil

Interactive Voice Call Master 1.0

Obrovskou výhodou otevřeného operačního systému jsou jeho možnosti. Do mobilního telefonu už dnes prakticky nemusíte říct ani slovo a přitom vyřizovat všechny hovory a příchozí textové zprávy. Nástrojů, které podobná kouzla umožňují, je několik. Jedním z nich je i Interactive Voice Call Master. IVCM se stane velice jednoduše vaším nepostradatelným pomocníkem především pro chvíle, kdy nemůžete mluvit, ale na druhé straně čeká důležitý hovor. Jediným stiskem klávesy pak zvolíte akci, která má být provedena a volajícímu je hned jasné, co se děje. IVCM ale kouzlí nejen s hovory – díky šablonám textových zpráv lze jednoduše a rychle vytvářet z předem připravených textovek odpovědi pro vaše klienty. Odpovědi mohou být i automatické, takže už nikdy nebudete k nezastižení.

   
Hlavní menu • nastavení akce • automatické odpovědi • hlavní nastavení

Autor: Mobisophy
Download (testovací verze)
Cena: 24,95 USD

BlackList 1.02a

A abychom možnosti filtrování příchozích hovorů ještě více rozšířili, nemůže chybět už klasická aplikace BlackList od společnosti Symbianware. Úkolem BlackListu je jediné – žádoucí hovory spojovat a nežádoucí automaticky pokládat. Využít můžete buď seznamu Black list, v němž definujete čísla, která budou automaticky odmítána nebo Accept only list, v němž definujete jenom ta čísla, jejichž hovor má být spojen. Ideálním pomocníkem je BlackList především v případech, kdy vaše telefonní číslo obtěžuje někdo neznámý nebo jste na důležité akci a nechcete být rušeni „obyčejnými“ hovory.

   
Hlavní obrazovka • pravidla • výběr kontaktů • seznam "černých" položek

Autor: Symbianware
Download (testovací verze)
Cena: 9,95 USD

ETI Camcorder 2.01

ETI Camcorder je známý vynikající nástroj pro práci s mobilním videem. Jeho nová verze 2.01 přináší další novinky, které ještě zvyšují jeho použitelnost. S ETI Camcorderem můžete nahrávat videozáznamy do formátu MPEG-4 plně kompatibilního s aplikací Windows Media Player. Podle informací výrobce je výsledný klip použitelný i při fulscreen zobrazení a rozlišení 1 024 × 768 bodů. K dalším novinkám pak patří plně skinovatelné prostředí aplikace, přehledná galerie pro práci s pořízenými videozáznamy, mobilní přehrávač zachycených AVI souborů nebo možnost tvorby vlastních uživatelských plug-inů.

   
Hlavní menu • nastavení • záznam • galerie

Autor: HermitClub Design (stránka programu)
Download (testovací verze)
Cena: 14,99 USD

InstantSis 1.0

Vykládali jste si s kamarádem o svých mobilních telefonech a najednou jste zjistili, že on má na svém telefonu vynikající mobilní aplikaci, která by se hodila i vám? Jak ji ale dostat na váš mobil? Pohodlným řešením je aplikace InstantSis. Stačí ji spustit a na displeji okamžitě vidíte seznam instalačních souborů přítomných v mobilním telefonu. Pak už jen vyberete, zda bude soubor odesílán e-mailem nebo pomocí bezdrátového Bluetooth a zvolíte příjemce. Zdarma tak můžete sdílet soubory se svými kamarády a známými.

   
Seznam aplikací • lokální menu • výběr BT zařízení • odesílání e-mailem

Autor: Biscompute
Download (testovací verze)
Cena: 15 USD

PicoBlogger 2.11

Klasické deníčky, do nichž si majitel zaznamenával události svého života, jsou už v dnešní době passé. Papírové stránky byly nahrazeny počítačovými nebo webovými aplikacemi. A přestože si deníček psal málokdo, blogy jsou v současnosti čím dál populárnější a spousta uživatelů tímto způsobem ventiluje svoje osobní názory. Abyste nemuseli s sebou stále nosit notebook, je tu pro jednoduché blogování aplikace PicoBlogger. Díky PicoBlogger můžete jednoduše přímo ze svého mobilního telefonu psát svůj vlastní internetový deníček. O aplikaci jsme se zmiňovali již dříve, nová verze s sebou přináší několik drobných novinek, ale také zpoplatnění služby.


Hlavní menu • odeslané soubory • dialog po pořízení snímku • webová verze deníčku

Autor: Picostation
Download (testovací verze)
Cena: 5 USD

Ron's Adventure 1.11

Milovníkům her jistě v minulosti neunikla hra, kde Mario společně s Luigim procházeli světem plným nepřítel a snažili se osvobodit ztracenou princeznu. Na podobném principu je založena i hra Ron's Adventure. Úkolem vaším, tedy hráče, je nejen sesbírat co nejvíce kladných bodů v podobě diamantů, ale pokusit se eliminovat všechny nepřátele, kteří na cestě čekají. To můžete buď skokem na ně, nebo kameny. A jak tomu ve většině případů bývá, kdo se dostane na konec s nejvyšším počtem bodů, vítězí.

   
Splash screen • informace • ukázky ze hry

Autor: Psiloc Mobile Solutions
Download (testovací verze)
Cena: 12,50 USD

Diskuze (5) Další článek: Tři nové Motoroly: Linux, Wi-Fi a čtení zpráv

Témata článku: , , , Nokia N90, Finanční možnost, Nepostradatelný pomocník, Webová verze, Telefon, Klasická aplikace, Auto, Kladný bod