Symbian S60: dávka užitečných programů pro váš smartphone

Vybavte svůj smartphone propracovaným prohlížečem obrázků, aplikací pro zálohování SMS nebo programem snadné sdílení vašich kontaktů. Určitě se také může hodit zábavná hra.

Ovao Whiz

Ovao Whiz je velmi dobře vybavený prohlížeč obrázků. Bez problémů poslouží i jako jednoduchý správce souborů, škoda jen, že „vidí“ pouze své vybrané multimédiální soubory. Pokud by to tak nebylo, byla by jeho užitná hodnota ještě mnohem vyšší. Nabídne všechny standardní funkce, které bychom od prohlížeče čekali – možnost zobrazení obrázků přes celý displej, promítání obrázků v řadě za sebou (tzv. slideshow), zvládá i otáčení obrázků po 90 stupních po směru i proti směru hodinových ručiček, případně nastavit zvolený obrázek jako tapetu.

Trochu neobvyklá, ale užitečná, je pak funkce „resize“, umožňující převod obrázku do vámi zvoleného rozlišení a následně tak zmenšení objemu přenášených dat. Své fotografie můžete odeslat na server autorů www.ovao.com a budou-li vaše fotografie správci serveru schváleny, budou na stránkách zpřístupněny celému světu. Kromě fotografií můžete poslat i svá videa, s nimi však bohužel program, mimo jejich odeslání, nic dalšího dělat neumí. Program dále nabízí posílání obrázků prostřednictvím zvláštního e-mailu provozovaném na severu autorů.

 
Trochu souborového manažeru • je libo fulscreen? • ukázka možností • měníme velikost

Autoři: Ovao Network
Download aplikace
Cena: zdarma

SmsSuite

Tento program slouží k archivaci textových zpráv. Po spuštění zobrazí jejich aktuální počet ve vašem telefonu a zvolíte-li funkci backup, v kořenovém adresáři paměťové karty vytvoří textový soubor, který bude obsahovat veškerý jejich text. Výsledný soubor pak můžete snadno přenést a uložit například ve vašem PC. Bohužel, aplikace si nerozumí s naší mateřštinou a místo háčků a čárek tak najdete pouze nesmyslné znaky. To však lze odpustit, vzhledem k tomu, že ve většině SMS zpráv se tyto znaky nevyskytují. Po archivaci pak můžete z prostředí aplikace všechny SMS zprávy v telefonu pohodlně smazat.

 
Základní obrazovka programu • užit nebo smazat?

Autoři: Steelsoft
Download
testovací verze
Cena: 10 USD

Best vCard

Pokud chcete odeslat vizitku ze svého telefonu na jiný, než kompatibilní přístroj, mohou se vyskytnout s příjmem takové vizitky potíže. Jednoduchá a šikovná aplikace Best vCard toto elegantně řeší. Z vybraných kontaktů vytvoří soubor typu VCF (VCard), který můžete uložit na paměťovou kartu, případně odeslat přes infraport, e-mail či Bluetooth. Soubory tohoto typu jsou již delší dobu považovány za standard v oblasti výměny kontaktů a otevřete je v naprosté většině systémů a přístrojů. Aplikace je samozřejmě umí i importovat a je zcela zdarma.

 
Ven i dovnitř • odeslat lze všelijak

Autoři: Smartphoneware
Download
aplikace
Cena: zdarma

Enlight

Enlight je hrou pro všechny, co rádi procvičují své mozkové závity. Princip je jednoduchý. Na ploše je celá řada žárovek, některé svítí, jiné ne. Vaším cílem je všechny pozhasínat, zhasnete-li však jednu, okolní se rozsvítí a naopak, pokud jednu rozsvítíte, okolní zhasnou. První úrovně jsou jednoduché, pozdější už vyžadují tvrdou práci šedé kůry mozkové.

 
Co teď s tím? • vyřešeno

Autoři: FeejoSoft
Download testovací verze
Cena: 1,99 USD

BaadLand

V této hře se vtělíte do role farmáře, který musí zachránit ovečku Dolly a jejích šest klonů. Herní plocha je rozdělena do řady kosočtverců, na jejichž stranách můžete stavět zdi. Abyste ovečku zachránili, musíte ji obestavět zdmi ze všech stran, v tomto čtverci tak vznikne bezpečná zahrádka, kde je chráněna přede vším nebezpečím. Vašim ovcím jde totiž po krku hned několik nepřátel – tři druhy mutovaných klonů, kteří se sami množí a požírají ovce, dalšími nebezpečími jsou ještě tornáda a psi. Nepříjemné může být i měnící se roční období, které snižuje viditelnost na herní ploše, zdaleka největšími nepřáteli je však čas a omezený počet zdí, které můžete postavit.

 
Občas je to jednoduché • a občas ne

Autoři: Baadlands
Download
testovací verze
Cena: 6,99 USD

Diskuze (12) Další článek: Nové tarify T-Mobilu podrobně: za týden jsou tady

Témata článku: , , , Pro +, Váš smartphone, Program, Dav, Zahrádka, SMA, Vaš, Herní plocha, Smartphone