Symbian S60: organizace fotografií v lepším a další novinky

Víte, že své mobilní fotografie můžete přímo v telefonu řadit do kategorií podle data a událostí, na které se vážou? Dnes si představíme i několik nástrojů pro řidiče automobilů nebo jednoduchý instant messenger pro uživatele služeb MSN.

Photo Diary for Kids 1.0

I když Nokia v novějších telefonech vybavených operačním systémem Symbian přichází s odlišným pojetím řazení fotografií do alb, stále ještě není tento systém naprosto dokonalý. Mohli bychom najít mnoho oblastí, v němž třídění zaostává. Například řazení podle data.

   
Hlavní menu • nastavení •fotografování • album

Aplikace Photo Diary for Kids se alespoň částečně snaží tento problém vyřešit. Kromě aplikace pro fotografování, která nabízí možnosti korekce obrazu a digitální zoom až se 71 (!!!) jemnými kroky, můžete snímky řadit do fotoalb podle souvislostí a tato fotoalba následně přiřazovat k jednotlivým dnům v jednoduchém vestavěném kalendáři.

   
Kalendář • možnosti vkládání • zobrazení uložených položek • další možnosti

Autor: Taesung Mobile Inc.
Download (testovací verze)
Cena: 20 USD

Remind Me 1.00

Remind Me je jednoduchý nástroj pro upozorňování na zmeškané hovory, nové záznamy v hlasové schránce nebo nepřečtené textové zprávy. Pokud necháte přijatou zprávu na svém telefonu delší dobu, může se vám jednoduše stát, že na ni po několika minutách zapomenete. Přečíst zprávu si pak můžete až po několika hodinách, kdy už její znění nemusí být aktuální.

Proti tomuto problému vám pomůže právě Remind Me. Pro každou z podporovaných událostí si můžete nastavit vlastní melodii a hlasitost. Remind Me navíc podporuje i vyzváněcí profily, takže když nebudete chtít být rušeni, aplikace se ztlumí a nebude vás na žádné události upozorňovat.

Autor: MobiFun Soft
Download (testovací verze)
Cena: 8 USD

CarManager 1.0

Chcete mít neustále při sobě přehled toho, jak jste na tom s benzinem ve vašem autě? Pomocí vám může aplikace CarManager, která se za krátkou dobu může stát vaším osobním asistentem při cestování po celém světě. CarManager bude spravovat všechny údaje o vašich cestách a výdajích, vytvářet ze zadaných dat přehledné statistiky nebo třídit hodnoty podle zadaných kritérií. Aby se k vašim údajům nikdo nedostal, můžete si je uložit pod heslo. Naopak budete-li chtít hodnoty archivovat v počítači nebo přeposlat někomu jinému, můžete je přímo z aplikace odeslat na jakoukoliv e-mailovou adresu.

Autor: 8mobile
Download (testovací verze)
Cena: 4,99 USD

CarMonitor

A u automobilů ještě chvíli zůstaneme. I když CarMonitor je zase z trochu jiného soudku. CarMonitor ocení především autodopravci a vlastníci společností s firemními vozidly. Ve spojení s GPS modulem dokáže CarMonitor na dálku sledovat polohu automobilů a zobrazovat ji na mapě. Sledovat můžete hned několik poloh současně, přičemž každé vozidlo může mít přiřazenu jinou barvu, jiný systém zvukového upozorňování a všechny pozice mohou být zaznamenávány do historie pro pozdější prohlížení. S vozidly je také možné přímo z programu komunikovat pomocí textových zpráv.

Autor: KirillCh, Olegator
Download (testovací verze)
Cena: 49,95 USD

SmartChat 1.00

Jednou z nejpoužívanějších aplikací pro instant messaging je u nás MSN Messenger od Microsoftu. Pokud využíváte místo konkurenčního ICQ právě tuto formu komunikace, pak určitě vyzkoušejte SmartChat. SmartChat je velice graficky i funkčně povedená aplikace pro komunikaci právě s uživateli MSN Messengeru. Kromě odesílání a přijímání zpráv obsahuje například i možnost zvukového upozorňování na nové kontakty online, podporu grafických emotikonů, odesílání obrázků a souborů uživatelům v Contact listu, podporu kódování Unicode nebo funkci pro automatickou aktualizaci a instalaci nových verzí programu.

Autor: Createch Software
Download (testovací verze)
Cena: 11,99 USD

intelliCom 1.0

Když vyzvání telefon, z dálky většino nepoznáte kdo vám volá. Pokud jste příliš pohodlní na to, abyste se zvedli ze židle k telefonu zapomenutému na stolku, vyzkoušejte aplikace intelliCom. intelliCom umožňuje ke každému kontaktu nastavit vlastní upozorňující efekty. Proto hned podle blikání displeje poznáte, zda stojí za námahu se zvedat nebo můžete zůstat sedět pohodlně v křesle a nechat telefon, aby se vyzvonil. Šestnáct dolarů je ale za takovou maličkost přeci jen trochu dost.

Autor: intellisense infotech pvt. ltd.
Download (testovací verze)
Cena: 15,99 USD

Diskuze (4) Další článek: Namazat displejem chleba: co se kutí mezi LCD?

Témata článku: , , , Lep, Foto, Org, Novinky, PVT, Organizace, Fotograf, Nov, F +, For Kids