Symbian S60: staňte se pánem času

Poznejte dokonalého správce vyzváněcích profilů. Představíme i další novinky, se kterými nezaspíte žádnou důležitou událost.
Kapitoly článku

Alarm Pro: opakovaný budík v bledě modrém

Na stejné téma jako předešlá aplikace je i Alarm Pro rumunské společnosti Intellsys s.r.l. S titulem jste se mohli setkat již dříve, na telefonech s předešlou edicí (druhou) prostředí S60. Alarm Pro nedávno povýšil do verze 2.0, která je určena třetí edici prostředí S60. Ačkoliv po funkční stránce nepřináší nic nového, některé majitele nových přístrojů by mohl oslovit.

27.jpg 28.jpg 29.jpg
Hlavní plocha s přehledem nastavených budíčků • položky v nabídce Options • výběr způsobu opakování alarmu

Alarm Pro umožňuje nastavit tři druhy alarmů. Pro účely budíčku se hodí první dva – jednorázový a opakovaný denní. Poslední, jenž autoři nazývají periodický, umožňuje nastavit časový interval opakování alarmu v rozsahu jedné minuty až jednoho dne.

30.jpg 31.jpg 32.jpg
(1, 2) Průběh nastavení alarmu • (3) nastavení dnů signalizace

Stejně jako v případě aplikace MultiAlarm, lze k signalizaci připojit poznámku a z galerie telefonu vybrat oznamovací tón. Navíc jsou zde volby týkající se hlasitosti tónu, počtu jeho opakování i funkce Snooze time, jenž umožní i po zahašení budíčku velkým spáčům nerušené dřímání, až do dalšího zvonění.

Autor: Intellsys s.r.l. 
Stránka programu:
Alarm ProPlatforma: S60 2nd, 3rd edition
Download 2nd edition (tří denní zkušební verze)
Download 3rd edition (15-ti denní zkušební verze)
Cena: $14.99

BestTimer: stopky pro kuchaře i sportovce

Pokud vás při pohledu na název aplikace napadla spojitost se společností SmartphoneWare (jejíž většina aplikací má právě přívlastek “best”), pak jste autora odhadli správně. BestTimer nabízí měřič odpočtu (minutka) spolu se stopkami a tak může být nápomocen v kuchyni právě tak jako na sportovišti. Oba měřiče jsou od sebe odděleny a umístěny na vlastní kartě. Přepínat mezi nimi lze levou a pravou směrovou klávesou.

Maximální délka měřiče odpočtu je 24 hodin, lze jej pojmenovat, vybrat zvuk, kterým upozorní na vypršení času a jeho hlasitost. Počet měřičů, které lze takto vytvořit, není nijak omezen, stejně jako současný běh několika z nich.

33.jpg 34.jpg 35.jpg
Přehled nastavených měřičů odpočtu • položky v nabídce Options • nastavení odpočtu

Stopky nabízí tři módy měření času – klasický, měřič kola a mezičasu. Zatímco při klasickém měření času je zobrazen pouze běžící čas, v dalších dvou případech se na displeji pod sebou zaznamenávají i časy jednotlivých kol, resp. mezičasů.

36.jpg 37.jpg 38.jpg 39.jpg
Výběr módu měření času • klasické stopky • měření kola a grafické zaznamenání časů • měření mezičasu a grafické zaznamenání časů

Autor: SmartphoneWare 
Stránka programu:
BestTimer
Platforma:
3rd edition
Download (zkušební verze)
Cena: $5.95

Témata článku: , , , Nokia N71, Pan, STAN, Sekunda, Německá firma, Čas, Pán, Pracovní plocha, Měření času, Manuální aktivace, SRL