Symbian S60: sviťte, piště, blogujte

Rozsviťte na svém chytrém telefonu diodový blesk a přitom vložte pár příspěvků do svého vlastního mobilního blogu. A co takhle najít soubor, který je ztracený nebo dokonce nahrát minulost? I pro zapomětlivé tu máme i šikovný prográmek, který zobrazí vše na ploše telefonu. Pro silnější nátury je tu akční hra Quake.

NTorch Lite

Bohužel placený, ale velice dobrý program pro telefony s vestavěným bleskem u fotoaparátu. Mobilní telefony Nokia nemají možnost rozsvícení LED diody na delší dobu. Tvůrce aplikace zmiňuje i dobrý způsob při životně důležitých situacích. Jde totiž naprogramovat intervalové blikání a délku svitu, třeba pro vysílání signálu SOS. Nedávno se podobný program objevil zdarma, ale jeho funkčnost nebyla na moc dobré úrovni. NTorch Lite stojí 6 EUR, ale je naprosto spolehlivý.

Autoři: OTStudio.com
Koupit
(6,57 EUR)
Platforma:
S60 3rd


PicoBlogger

Program zdarma pro telefony s novým Symbianem. Jednoduchá a snadná možnost, jak si tvořit blog přímo z vašeho telefonu. Přidávat můžete fotografie, dokumenty, videa, písničky a všechno, na co si jen vzpomenete. Vše můžete samozřejmě sdílet s ostatními pomocí update na internet. Nechybí ani šikovné uživatelské hledání. Z jednoho programu můžete tvořit hned několik blogů a nejste omezeni jen na jeden.

 

Autoři: Picostation
Stáhnout
Platforma: S60 3rd


MobyMSN

Buďte on-line i na cestách, mimo kancelář a mimo domov. Na světe je další šikovný prográmek pro připojení k MSN přes mobilní telefon. Připojíte se přes GPRS, přihlásíte pod svým uživatelským jménem a heslem. Nyní můžete měnit statusy, přepínat mezi uživateli v kontakt listu, přidávat nové a další klasické možnosti. Jistě užitečná varianta právě pro messenger MSN, i když klient ICQ by se hodil možná více lidem, ale o nějakém šikovném ICQ klientu až někdy příště.

Autoři: Codant
Koupit (4,99 EUR)
Platforma: S60 1.x-2.x


mNote

Aplikace pracující na podobném principu jako je aktivní pohotovostní režim. Již z názvu plyne, že půjde o poznámky. Díky mNote lze jakákoliv nebo nová poznámka uložená v telefonu umístit na hlavní displej. Bude se zobrazovat vždy navrchu nad tapetou. Toto je jistě dobrá zpráva pro všechny zapomětlivé.

 

Autoři: Inventis
Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (10,25 EUR)
Platforma: S60 1.x-2.x


Interactive Voice Call Master

Program poslouží hlavně více volajícím uživatelů, kteří chtějí mít v hovorech naprostý pořádek. Nastavení program dělíme na sedm hlavních skupin včetně pěti skupin dělených přímo pro telefonní seznam přístroje. Interactive Voice Call Master umí filtrovat hovory podle nastavených profilů a podprofilů. Například nastavíte „nerušit v pracovní den od 7:00 do 9:00“ a to jen ve dny, kdy máte schůzky. Jednoduší filtr je třeba víkend nebo přímo dovolená.

A co program vlastně umí? Pokud někdo zavolá, vybere jeden z několika profilů, podle toho, jaký je zrovna v popředí. Může to být obsazovací tón, zaslání SMS zprávy. Dále třeba automatické přijmutí nebo puštění vámi definované zvukové zprávy. Jde sice o trochu dražší špás, kolem 30 EUR, ale i trial verze je dostupná.

Autoři: Mobisophy
Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (29,95 EUR)
Platforma: S60 3rd


Mobile Search

Je konec s trápením nekonečného hledání v telefonu, kdy ve výsledné fázi stejně nenajdete to, co jste hledali. Nyní vám pomůže inteligentní hledání programu Mobile Search. Hledat můžete v kalendáři, kontaktech, SMS, e-mailech a v celém disku telefonu najednou. Pokaždé jen zvolíte v jakých sekcích se vaše ztracené slovo nalézá a během chvilky je na světě. Pro přesné prohledání všech disků v telefonu bych použil spíš nějakého správce souborů, ale na toto uživatelské hledání je Mobile Search naprosto dokonalý.

Autoři: Odendahl SEPT-Solutions
Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (19,09 EUR)
Platforma: S60 3rd


LivePVR

Výtečný kousek pro nový Symbian. Zvládá opravdu dobré kousky s nahráváním hovorů a zvuků z okolí. Základní režimy nejsou moc podstatné, ale jedna z věcí, kteriou výrobce uvádí jako opravdovou kuriozitou je nahrání minulosti. Ano, opravdu to tak je. Nevěříte? Věřte. V postatě jde o to, že si zapnete program a nastavíte několika sekundovou prodlevu, která se nahrává do mezipaměti.

Například jdete na schůzku a tuto volbu máte zapnutou a nastavenou na 45 sekund. Chvilku po začátku jednání zjistíte, že jste zapomněli zapnout nahrávání, ale jakmile začnete nahrávat, přidá se k tomu i těch 45 sekund, které uplynuly před zapnutím nahrávání. Program totiž tuto dobu ukládá do mezipaměti, která na začátku přibývá a na konci mizí. Je to jakoby malá čárka, která se posouvá po té nekonečné, což je vlastně furt. Program bohužel nenabízí trial verzi a koupit si ho musíte za 10 USD.

 

Autoři: Softtrends Software
Koupit (9,89 EUR)
Platforma: S60 3rd


Quake I

Střílečka podobná počítačové hře DOOM, jen v trochu jednodušším provedení. Zabijte co nejvíce nepřátel a získejte za to body. Na výběr je i několik zbraní, ale přesný popis každé mise najdete až po nainstalování v nabídce hry. Je dostupná pro starší Symbian a stáhnout si jí můžete zcela zdarma. Takže není co řešit, odreagovat se musí přece každý a zabít pár virtuální příšer, to by mohlo být pro někoho to pravé.

Autoři: Dr.Khumen Research Labs
Stáhnout
Platforma: S60 1.x-2.x

Diskuze (7) Další článek: E-Ten X500: GPS navigace, rádio, Wi-Fi a Windows Mobile (první pohled)

Témata článku: , , , Moby, Blog, Dobrý způsob, Přesný popis, Obsazovací tón, Volající uživatel