Symbian S60: zabezpečte si cenná data v mobilu

Mezi symbianovými aplikacemi se opět ukázalo několik zajímavých novinek. Třeba program, který automaticky smaže nechtěné SMS zprávy, podle instrukcí zapne kameru nebo vám pomůže určit světové strany. A co teprve bezpečný zámek pro veškerá cenná data v mobilu? K tajným textovkám už se nikdo cizí nedostane.

SMS Spam manager

S příchodem tohoto programu končí veškeré SMS zprávy, po kterých netoužíte. Díky možnosti nastavení několika filtrů a také módů vám už nikdy nepřijde SMS zpráva, která patří do koše. Pokud program použijete zároveň s programem na filtraci hovorů, už nikdy váš telefon nezaregistruje prozvonění a hlavně zprávu, která pro vás nemá hodnotu. Základní čtyři možnosti, jak program používat jsou:

  • Vše vypnuto: SMS chodí normálně, program nic nefiltruje
  • Blokovat vše: v tuto chvíli vám na telefon nepřijde ani jedna zpráva
  • Telefonní seznam: přijímá SMS pouze od čísel, co jsou uložená v seznamu
  • Speciální filtr: pracuje na základě tohoto nastavení:
    • Číslo: všechny čísla zadané do databáze programu jsou pro SMS blokovány
    • Předčíslí: nepřijde vám žádná SMS u zvoleného předčíslí (777, 602,…)
    • Slovo: Blokuje SMS ve kterých se vyskytuje vámi definované slovo

 

Autoři: WebGate
Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (9,90 USD)
Platforma: S60 3rd


Advanced Device Locks

Znáte situaci, kdy se váš telefon ocitne v rukou někoho jiného a vy nepotřebujete, aby viděl vaše fotky, SMS a podobně? Tuto situaci jistě každý zná, ale jak se tomu bránit? S aplikací Advanced Device Locks si můžete citlivá data zaheslovat a kdo nebude znát přístupové heslo, nedostane se k nim. Program dokáže blokovat hned na několik způsobů:

  • Vždy: vše je zamknuté stále
  • SIM: po změně SIM karty
  • Interval: zamyká po vámi požadovaném časovém intervalu
  • Speciál: zablokuje přístup když se dostáváte k chráněným složkám

 

Využití je opravdu velké a i při krádeži nedovolí zloději, aby se podíval na chráněná data. Blokovat jde opravdu vše, od zpráv, před dokumenty, galerii, kontakty…

Autoři: WebGate
Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (11,90 USD)
Platforma: S60 3rd


ScreenCamS60

Opět tu máme novou verzi programu ScreenCamS60 od společnosti TerraMobils, která se zabývá spíše multimediální stránkou. Tento prográmek dokáže pomocí fotoaparátu snímat jakékoliv prostředí v jakoukoli dobu. Nabízí také okamžité přenášení do jiného telefonu pomocí bluetooth. Velkou výhodou je automatické snímaní po určitém intervalu a spuštění v určitý okamžik. Možná by se program hodil i jako hlídací pes majetku nebo jako dětská chůvička. Pokud se program spouští, dá o sobě vědět pomocí zvukového signálu a tak tomu je i po skončení snímání. Také si můžete nastavit, zda-li použijete přední či zadní kamerku. Výběr paměti a složky je samozřejmostí. Jistě všechny potěší, že jsou k dispozici 2 nové verze, jedna pro starší Symbian a druhá pro novinky 3rd.

Autoři: terramobilis

Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (5 USD)
Platforma: S60 1.x-2.x

Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (5 USD)
Platforma: S60 3rd


Sun Compass

Zajímavá aplikace, která ukazuje na displeji přesnou polohu všech světových stran. Telefon nasměrujete přímo ke slunci nebo měsíci a program sám podle data a času nastaveného v telefonu vypočítá, kde je sever. Nastavit si můžete různé přednosti, jako je třeba pojmenování vaší polohy, zda má šipka směřovat na sever nebo na jih, nebo kam si můžete ukládat svoje aktuální polohy. Program je sice placený, ale stáhnout si můžete i trial verzi, která bude fungovat několik dní.

 

Autoři: Axel Fisher
Stáhnout testovací verzi, koupit plnou verzi (5 USD)
Platforma: S60 3rd


3D Sudoku

Oblíbená logická hra v novém provedení. Bude vás informovat o každém kroku s doprovodem 3D animací. Pokud uděláte špatný krok, který by nevedl k dobrému součtu, budete informování o jiném postupu. Testovací verze u této kry k dispozici není, takže si musíte zaplatit necelých 10 dolarů. Pokořte všechny kola a staňte se šampiónem v Sudoku.

 

Autoři: 3D Arts
Koupit (8,99 USD)
Platforma: S60 3rd

Váš názor Další článek: Hlasová schránka je přežitek, Japonci už mají videoschránky

Témata článku: , , , Dětská chůvička, Data, Speciální filtr, Určitý okamžik, Chůvička, Nové provedení, Mobil, MOBI, Hlídací pes