Symbianové novinky: na MP3 trochu jinak

Poradíme vám, jak schovat položky ve vašem telefonu před cizími zraky tak, aby nikdo nic netušil. Podíváme se blíže na další vynikající MP3 přehrávač a aplikaci pro všechny administrátory Windows serverů. Poslední z dnešních tipů je raritka, která se jen tak nevidí.

Smart Hider 1.00

Občas je potřeba skrýt citlivé údaje před očima zvědavých nenechavců. V případě, že máte v telefonu soukromá data, která nejsou určena pro cizí oči a nemůžete se těchto dat zbavit, zbývají vám všehovšudy dvě možnosti. Buď budete mít telefon všude u sebe nebo si pořídíte program, který položky před zvědavci ukryje automaticky.

   
Zadávání hesla • menu skrývání • složka před použitím... • ...a po použití

Takovým programem může být třeba právě Smart Hider. Po prvním startu si program vyžádá heslo, kterým budete soukromé položky skrývat. Pak už si jen stačí vybrat příslušné složky ve zprávách, resp. kontakty nebo položky logu, označit je a stisknout v kontextovém menu položku Hide. Od této chvíle se k položkám bez znalosti hesla nikdo nedostane.

Autor: Aims Migital Technovations Pvt. Ltd.
Download (testovací verze)
Cena: 14,99 USD

PowerMP3 1.00

V poslední době jdou smartphony a přehrávání hudby ruku v ruce mobilním vývojem. Pokud vám ale z jakýchkoliv důvodů vestavěný přehrávač MP3 souborů nevyhovuje, zdá se vám příliš jednoduchý nebo možnosti nastavení přehrávání příliš ořezané, pak vyzkoušejte novinku z dílny společnosti MobiFactor pod názvem PowerMP3.

   
Kontextové menu • hlavní okno • playlist • ekvalizér

PowerMP3 se kromě velice moderního uživatelského rozhraní může pochlubit možnostmi tvorby playlistů, pokročilými možnostmi přehrávání (opakování skladeb, náhodný výběr ze seznamu), nástrojem pro čtení ID3 tagů nebo desetipásmovým ekvalizérem s přednastavenými hodnotami pro různé hudební žánry.

Autor: MobiFactor
Download (testovací verze)
Cena: 19,99 USD

Face Warping 2.0

Deformace obličeje. Více snad ani netřeba dodávat. Nástrojů, s nimiž pořídíte snímek z vestavěného fotoaparátu a následně jej pomocí přednastavených filtrů všelijak zdeformujete a pokřivíte, je spousta. Jedním z nich je i Face Warping. Mezi základními možnostmi nastavení najdete osm různých deformačních filtrů. Upravené snímky následně můžete jednoduše připojit k multimediální zprávě nebo e-mailu a odeslat přímo z mobilního telefonu.

Autor: Cognimatics
Download (testovací verze)
Cena: 7,95 USD

Kuber 1.0

Zálohovat do počítače lze i bez datového kabelu nebo bezdrátových spojení. Řešením přitom může být aplikace Kuber. Dokáže zálohovat všechny vaše kontakty tak, že je pomocí e-mailu odešle na váš počítač. Kontakty lze exportovat do formátů Excel, Word, HTML nebo PDF, přičemž u posledního zmiňovaného můžete dokonce nastavit heslo pro otevření souboru.

Autor: Verity Technologies
Download (testovací verze)
Cena: 24,99 USD


Kdo si hraje…

Go Boom 1.01

Osobně bych Go Boom označil jako něco mezi standardním Tetrisem a Atomic Bombermanem. Podstata hry se od Tetrisu příliš neliší – skládáte na sebe nebo vedle sebe kostky nejrůznějších barev a typů. Každá kostka však označuje jinou věc. Pro začátek si stačí zapamatovat následující kombinace: kameny ničí led, led hasí oheň, od ohně explodují bomby a bomby ničí ostatní.

Autor: Give game studio
Download (testovací verze)
Cena: 7,99 USD

Karma Fighter 1.2

Utkejte se přímo s vaším mobilním telefonem o to, kdo bude králem ringu. Výborná hra pokračující v klasickém herním stylu beat'em up. Spousta rozdílných variant útoků, kopů a úderů. Podle toho, zda se cítíte jako začátečník nebo jako profesionál si můžete nastavit jednotlačítkový nebo expertní mód. To vše ve třech herních módech, se čtyřmi volitelnými animovanými arénami, sedmi rozdílnými bojovníky, třinácti druhy úderů a spoustou dalších možností.

Autor: Wicked Imp
Download (testovací verze)
Cena: 6,95 USD


Speciál

Idokorro Mobile Admin for Nokia 3.0.38

První věcí, která vás na aplikaci Idokorro Mobile Admin for Nokia zaujme, je její cena. 289 amerických dolarů je totiž na mobilní aplikaci trochu velké sousto. Možnosti, jakými Mobile Admin vládne jsou ale obrovské. Aplikace ocení především správci serverů, kteří chtějí mít nad svými systémy neustálý přehled. Mobile Admin umožňuje uživateli spravovat servery založené na Microsoft Windows přímo z vašeho mobilu. Doslova z kapsy tak můžete restartovat servery, spravovat soubory, spouštět/zastavovat procesy, upravovat nastavení bezpečnosti, ale i pracovat s databázemi, upravovat DNS zóny a mnoho dalšího. Protože polovině z nabízených služeb ani pořádně nerozumím, podívejte se raději na domácí stránky programu, kde najdete kompletní seznam služeb, které Idokorro Mobile Admin for Nokia nabízí.

Autor: Idokorro Mobile Inc.
Download (testovací verze)
Cena: 289 USD

Phone Unlock 1.0

Poslední dnešní aplikace ukazuje, jak daleko dokáží vývojáři zajít, abyste si koupili jejich software.

Funkce programu Phone Unlock je jednoduchá, ale v mnoha případech nesmírně užitečná. V případě, že ztratíte nebo zapomenete bezpečnostní kód vašeho mobilního telefonu, Phone Unlock jej dokáže jednoduše změnit na novou hodnotu, kterou si sami zadáte. Dokonce je na vyzkoušení dostupná i testovací verze.

Ovšem pozor! V případě, že program spustíte v testovací verzi a necháte jej, aby změnil informace o vašem bezpečnostním kódu, nastaví systém automaticky bezpečnostní kód na hodnotu registračního klíče programu. Vám pak nezbude nic jiného, než si software koupit – to je totiž jediné možné řešení, jak se ke změněnému bezpečnostnímu kódu dostat. Sám se divím, že už společnost minimálně ve Spojených státech neutrácí statisíce za soudní procesy s nespokojenými uživateli.

Autor: MobiFun Soft
Download (testovací verze – jen pro odvážné!)
Cena: 10 USD

Diskuze (1) Další článek: Tři dny do spuštění: vše o přenositelnosti čísel mezi operátory

Témata článku: , , , Warp, Přednastavený filtr, Možné řešení, Jin, Novinky, Moderní uživatel, Mobilní vývoj, Nespokojený uživatel, Nov, PVT