T-Mobile obměnil akční tarif. Nabídne 10 GB dat, 150 minut a SMS za 455 Kč měsíčně

Mimo stálou nabídku mobilních tarifů, které lze aktivovat celoročně za stejných podmínek, přichází T-Mobile několikrát do roka s limitovanou nabídkou sezonního tarifu za zvýhodněnou cenu. Aktuální nabídka je nazvaná jednoduše Výhodný tarif 10 GB a pořídíte ji zřejmě do konce června (operátor má totiž v podmínkách uvedeno neexistující datum 31. 6., takže nevíme, zda jde o překlep z 30. 6., nebo 31. 7.) výhradně na webu operátora.

Výhodný tarif v sobě zahrnuje 150 volných minut a 150 volných SMS do všech sítí, k tomu 10 GB dat plnou rychlostí a následně v rámci služby „Pořád online“ další data rychlostí omezenou na 256 kbit/s. Měsíční paušál výhodného tarifu činí 455 Kč, což je v praxi 30% sleva z ceníkové ceny tarifu Pořád online Data 10 GB Plus, který je primárně zamýšlen jako datový (volné minuty a SMS jsou jen doplňkové jednotky) a normálně stojí 650 Kč.

Přejít můžete i z Twistu

V porovnání s trvale nabízenými tarify T-Mobilu nejde o úplně špatnou nabídku, byť k opravdové „výhodnosti“ má na hony daleko. Uživatel s pětistovkou v kapse je stále z nepochopitelného důvodu nucen volit mezi neomezenými minutami a slušnou (ne nikoli nutně neomezenou) porcí dat, obojí najednou za své peníze nedostane. Například ceníkový tarif Start obsahuje sice neomezené minuty a SMS, ale k tomu směšný 1 GB dat (navíc bez Pořád online) za 475 Kč měsíčně, což je cenově naprosto „mimo mísu“.

Akční tarif se v portfoliu T-Mobilu objevuje několikrát do roka, zpravidla pokaždé s jinými parametry a cenou. Jeho úkolem je přilákat k operátorovi zejména zákazníky konkurentů, proto se mu v interní hantýrce říká akviziční tarif. Aktivuje se obvykle výhradně pouze online prostřednictvím internetu a je určen pouze pro nové zákazníky nebo zákazníky přecházející od jiných operátorů.

To znamená, že na akční tarif oficiálně nemůžete přejít z jiného, aktuálně používaného tarifu T-Mobilu. Výjimkou jsou předplacené karty Twist, z nichž vám operátor číslo na akviziční tarif převede. Právě tento postup – převod stávajícího tarifu na Twist kartu a následnou migraci na akční tarif využívají zájemci o akční nabídku, kteří už u T-Mobilu jsou a nechtějí přijít o své číslo.

Jak funguje VoLTE pro hlasové volání ve 4G síti:

Diskuze (11) Další článek: Powerbanka s funkcemi telefonu. Tato půlkilová cihla vyrazí dech rekordní kapacitou baterie

Témata článku: , , , , , , , Nabídka, GB data, Operátor, Twisto karta, Start, Tarif, Pořád online, T Mobil, Data