T-Mobile: levný eurotarif již od srpna

T-Mobile již od srpna nabídne roamingový tarif s regulovanými cenami Evropské unie. Těšte se na levné volání ze zahraničí.

Tak jsme se přeci jen dočkali. Po nekončících debatách a jednáních přijaly v půlce května tohoto roku příslušné orgány EU novou legislativu upravující ceny za volání z mobilního telefonu v zahraničí, respektive volání v rámci 27 unijních států.

T-Mobile nabídne svým zákazníkům už od 1. srpna 2007 (dříve než stanovuje evropské nařízení) nový roamingový tarif splňující podmínky Evropské unie – zvýhodnění EU. Paušální zákazníci mohou o jeho aktivaci požádat již v průběhu tohoto měsíce, majitelům předplacených karet Twist bude upraven roamingový ceník automaticky k 1. srpnu.

Kolik zaplatíme?

Se zvýhodněním EU bude stát minuta odchozího hovoru necelých 17 Kč. Minuta příchozího volání přijde na 8 Kč. Ceny se vztahují pouze na telefonáty uskutečněné v rámci 27 států Evropské unie. Roamingovou novinku si tarifní zákazníci mohou objednat ke stávajícímu Happy roamingu. Volání v EU bude zpoplatněno podle ceníku zvýhodnění EU, ostatní služby – například SMS, MMS datové přenosy, stejně jako hovory mimo EU budou účtovány sazbami základního roamingového ceníku – Happy roaming. Všechny roamingové hovory jsou účtovány po celých minutách.

Vedle nového zvýhodnění EU samozřejmě zůstává i nadále v nabídce populární Cestovatel, takže tarifní zákazník si bude moci vybrat variantu podle svých potřeb. Cestovatel se osvědčí hlavně v Chorvatsku, které není členským státem Unie, za to je oblíbenou turistickou destinací velké části našich turistů směřujících za hranice. Zvýhodnění EU přináší výhodnější minutové sazby za volání ve všech státech EU, takže se vyplatí těm zákazníkům, kteří cestují po celé Evropě a používají převážně hlasové služby.

Ceník tarifního zvýhodnění EU:

Roamingové zvýhodnění EUcena za minutu
Příchozí hovory8,09 Kč
Odchozí hovory16,54 Kč

Aktivace

Zákazníci s tarifem si mohou zvýhodnění aktivovat již tento měsíc zasláním SMS ve tvaru ROA A EU na číslo 4603, aktivace bude potvrzena SMS zprávou v prvním srpnovém týdnu. Ovšem pozor, nabídku EU nelze kombinovat s dalšími roamingovými zvýhodněními, například s Cestovatelem. Zákazníci s Twist kartou se o nic starat nemusejí, jejich hovory v rámci unie účtovány od 1. srpna automaticky stejnou sazbou jako tarifní zákazníci v rámci zvýhodnění EU.

Tip: kompletní přehled roamingu naleznete zde

Jak můžete sami vidět, v porovnání s tarifem Happy roaming je volání se zvýhodněním EU o levnější o celou polovinu. S Cestovatelem pak vzhledem ke spojovacímu poplatku závisí hlavně na délce hovoru. Čím déle voláte, tím více se vyplatí. Je třeba ale vzít v úvahu, že Cestovatele lze využít pouze v 7 zemích EU.

Každé snížení cen je pro zákazníka dobré. Nebýt regulace cen ze strany EU, myslím, že bychom se ničeho takového nedočkali. Možná si vzpomenete na rozhovor, kde Roland Mahler, generální ředitel T-Mobile uvedl: „Je to zcela proti principům volného trhu a trendu omezování regulace v odvětví. Také to omezuje konkurenci, protože by operátoři mohli nabízet shodnou cenu.“

Diskuze (9) Další článek: Mio C720: z navigace vylétají ptáčci (test)

Témata článku: , , , T - Mobil, Mobil, T Mobil, MOBI, Euro &, Euro, Mobil l, Evropské nařízení