T-Mobile poslal své německé matce nejvyšší dividendu za posledních pět let

Český T-Mobile letos poslal mateřskému Deutsche Telekomu dividendu za loňský rok téměř 5,6 miliardy korun, což je o 1,2 miliardy korun více než loni. Vyplývá to z výroční zprávy firmy. Dividenda je nejvyšší za posledních pět let.

Společnost Deutsche Telekom Europe je 100procentním vlastníkem T-Mobilu. Celkově T-Mobile dosud ze zisku vyplatil přes 70 miliard korun. Většinu z toho získal právě Deutsche Telekom. Ten se do roku 2014 musel dělit s Českými Radiokomunikacemi, od nichž podíl 39,2 procenta následně odkoupil.

Konkurenční O2 za loňský rok vyplatila akcionářům celkem 6,5 miliardy korun, z toho téměř 5,3 miliardy tvořila dividenda a zbytek část emisního ážia. Více než 80 procent inkasovala skupina PPF.

T-Mobile ČR loni vykázal výnosy 28,4 miliardy korun, což je zhruba stejně, jako rok před tím. Čistý zisk se zvýšil o 27,5 procenta na 5,6 miliardy korun. Společnost má 6,2 milionu mobilních zákazníků, množství přípojek pevného internetu loni stouplo o 43 procent na 251 tisíc a počet uživatelů televizních služeb se zvýšil o 132 procent na 86 tisíc.

Diskuze (80) Další článek: LG hodlá pokračovat v konceptu Dual Screen. V Berlíně by mohlo představit model V60 ThinQ

Témata článku: , , , Miliarda korun, T Mobil, T - Mobil, Česká republika, Div, Česká radiokomunikace, Internet, Miliarda, Matka, MOBI, Dividendy, PPF