T-Mobile Pulse: elegantní Android za babku (preview)

T-Mobile představuje třetího Androida ve vlastních barvách. Vyrábí ho čínský Huawei, k dostání bude i na našem trhu, a to před Vánocemi.

T-Mobile na berlínském veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA oznámil uvedení nového smartphonu s operačním systémem Google Android. Přístroj U8220 pochází z dílen Huawei a v brandované verzi pro operátora ponese název T‑Mobile Pulse. Po telefonech G1 (HTC Dream) a G2 Touch (HTC Hero) se jedná o první spolupráci nadnárodního operátora s čínským výrobcem v oblasti mobilních zařízení s Androidem.

Tento stylový smartphone s černým leštěným pochromovaným povrchem je 116 × 62,5 × 13,5 mm velký, je vybaven fotoaparátem s rozlišením 3,2 Mpx s automatickým zaostřováním, 3,5palcovým displejem HVGA, polohovým sensorem, slotem pro microSD kartu a trackballem pro snadné ovládání. Nechybí podpora HSPA (HSDPA 7,2 Mb/s, HSUPA 5,76 Mb/s), bluetooth, Wi-Fi a GPS. Samozřejmostí u mobilů s Androidem je provázanost a komunitními portály a sociálními sítěmi. Kromě předinstalovaných služeb od společnosti Google si mohou uživatelé stáhnout z internetového obchodu Android Marketplace další aplikace, jejichž počet neustále roste.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

„Zaznamenáváme rostoucí zájem o mobilní internet a přístroje, které jeho využití podporují, a s tím spojený značný růst v segmentu mobilních internetových služeb,” říká Martina Kemrová, senior manažerka firemní komunikace T-Mobile, a dodává: „T-Mobile Pulse přináší našim zákazníkům skvělou příležitost využívat díky službě Apps a uživatelsky přívětivé platformě Android všech možností, které mobilní internet nabízí.”

T-Mobile chce modelem Pulse oslovit zákazníky, kteří dávají před „technoidím“ designem dosavadních modelů s Androidem přednost spíše elegantnímu vzhledu a zejména dostupné ceně. Ačkoliv operátor cenu za Pulse ještě oficiálně nezveřejňuje, podle našich informací by měla v nedotované podobě začínat již těsně pod sedmi tisíci, což je výrazně níž než počáteční ceny předchozích androidích mobilů G1 (HTC Dream) a G2 (HTC Hero).

Klepněte pro větší obrázek

T-Mobile Pulse uvádí výdrž až 3,5 hodin pro volání a až 300 hodin v pohotovostním režimu. Součástí balení je i SD karta s kapacitou 2 GB. Telefon se bude prodávat s předinstalovanou verzí operačního systému Android 1.5. K dispozici bude černé a bílé barevné provedení, zatím není jisté, zda český operátor nabídne obě dvě varianty.

T-Mobile Pulse se objeví v prodeji v České republice ve 4. čtvrtletí letošního roku. Cena a datum uvedení tohoto nového mobilního telefonu na trh budou zveřejněny krátce před zahájením jeho prodeje. T-Mobile Pulse bude dále dostupný v osmi evropských zemích: Německu, Velké Británii, Nizozemí, Rakousku, Makedonii, České republice, Chorvatsku a Maďarsku.

Diskuze (14) Další článek: HTC Hero pro sítě CDMA změnil design

Témata článku: , , HTC Hero, T-Mobile Pulse, Elegant, Mobil, Puls, Firemní komunikace, MOBI, #Android, T - Mobil, T Mobil, Pře