T-Mobile se brání nařčení z klamavé reklamy

Sdružení obrany spotřebitelů dnes ráno vydalo tiskovou zprávu, která se ohrazuje proti reklamním sloganům „Víkendová volání zdarma“ operátora O2 a „Nekončící volání a SMSkování“ v reklamě T-Mobile. Kompletní znění této zprávy si můžete přečíst v naší bleskovce.

Dostalo se nám vyjádření Martiny Kemrové, tiskové mluvčí společnosti T-Mobile:

S obsahem tiskové zprávy SOS nemůžeme souhlasit a tvrzení v ní obsažená považujeme za nepravdivá. Z přiložených dokumentů vyplývá, že o podmínkách získání a čerpání volných minut informujeme jak v reklamě, tak v tiskových zprávách, a vždy odkazujeme na úplný zdroj informací, tedy www.t-mobile.cz.

Reklama je komunikační nástroj upozorňující atraktivním způsobem na existenci určité nabídky, který - vzhledem ke svému formátu i účelu - nemůže obsahovat kompletní informace o produktu či službě (to mimochodem nepožaduje ani zákon). Pokud zákazník začne uvažovat o koupi inzerovaného produktu či služby, může (a měl by) si před nákupem získat úplné informace. V případě T-Mobile tak může učinit na internetu, informační lince Zákaznického centra či v prodejně.

Podle "doslovného" pojetí reklamy by, například, v případě pracího prášku musel inzerát obsahovat veškeré informace o jeho složení a možném působení na lidské zdraví či domácí spotřebiče.

T-Mobile se tedy ostře ohrazuje proti nařčení SOS a pevně stojí za svou reklamní kampaní. Pro porovnání přikládáme i dřívější vyjádření tiskového mluvčího O2, Martina Žabky:

V žádném případě se nejedná o klamavou reklamu, kde by byly uváděny nepravdivé informace. Zákazník má vždy možnost být řádně seznámen s celou nabídkou, s podmínkami služby jsou zákazníci vždy seznámeni při aktivaci služby a všechny reklamní kampaně O2 jsou vždy v souladu se zákonem. Přesto děkujeme SOS za podnět, kterým se budeme zabývat proto, aby zákazníci společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. byli co nejvíce spokojeni se našimi službami.

Operátor O2 se podobně jako T-Mobile brání výhradám SOS, ale zároveň slibuje, že se bude záležitostí dále zabývat a částečně tak připouští možnost pochybení.

 

Diskuze (46) Další článek: Sony Ericsson K550i: první fotografie

Témata článku: Mobil, Nařčení, T Mobil, T - Mobil, MOBI