T-Mobile spouští internet v letadlech skupiny Lufthansa. Do konce února můžete službu využít zdarma

Při letech nad Evropou s aeroliniemi skupiny Lufthansa se budete díky T-Mobilu moci připojit k internetu. Český operátor je jakožto dcera Deutsche Telekomu součástí projektu EAN (European Aviation Network), který německá skupina už od roku 2015 testuje se satelitním operátorem Inmarsat. Nyní se technologie stává dostupnou i pro tuzemské uživatele.

Služba Internet v letadle, která využívá signál ze satelitů kombinovaný s klasickým mobilním LTE, je v provozu pro české zákazníky od dnešního dne. Využít ji mohou všichni zákazníci T-Mobilu s paušálním tarifem. Do konce února je služba k dispozici zdarma v rámci bezplatného pilotního provozu. Na palubě letadel spolupracujících aerolinií si ji při letech nad Evropou mohou aktivovat z aplikace Můj T-Mobile.

Klepněte pro větší obrázek

Internet v letadle bude fungovat na palubách evropských letů aerolinií Lufthansa, Austrian a nízkonákladových Eurowings. Internetové připojení není nijak časově ani datově omezeno a funguje podobně, jako byste se připojili k bezplatnému Wi-Fi hotspotu. Je ovšem třeba mít nejnovější verzi aplikace Můj T-Mobile, která už je dostupná pro Android. Pro platformu iOS bude potřebná aktualizace uvolněna v příštím roce.

Po uvedení přístroje do režimu Letadlo (odpojení veškerých bezdrátových sítí) stačí vstoupit do aplikace Můj T-Mobile a potvrdit přístup ke službě „Internet v letadle Beta“. Službu mohou využívat i firemní zákazníci s nainstalovanou aplikací Můj T-Mobile. Určitým limitem je pouze rychlost přenosu, která dosahuje maximálně 600 kbit/s na uživatele a postačí tak spíše k prohlížení webových stránek nebo komunikaci na messengerech než ke streamování médií.

Diskuze (3) Další článek: Oppo ukázalo prototyp bez tlačítek. Meizu obdobná taktika již jednou nevyšla

Témata článku: , , , , , , , , MOBI, Evropa, UNO, T - Mobil, Inmarsat, Aerolinie, Konec února, T Mobil, Vimeo, Lufthansa, Žďár, Operátor, Aplikace, Austria,