T-Mobile: volejte z roamingu za dvacet korun

T-Mobile nabízí výhodné prázdninové volání v roamingu. Dochází ke snížení původní sazby u tarifu WorldClass a zlevnění roamingových hovorů u Twistu. Levnější bude o prázdninách i volání v Chorvatsku.

S blížícími se prázdninami roste počet lidí směřujících za hranice naší malé zemičky. Pro všechny zákazníky T-Mobilu, kteří se chystají na dovolenou, je připraveno cenové zvýhodnění. To se dotýká volání v rámci tarifu WorldClass a předplacené karty Twist. Poslední nabídka je pro všechny cestující do Chorvatska. Jak je vidět, T-Mobile se nebrání využít jeho členství v mezinárodní skupině, díky které dokáže nabídnout jedny z nejvýhodnějších roamingových sazeb. Co zajímavého pro nás tedy připravil? To se dozvíte na následujících řádcích.

Tarif WorldClass

Tarif WorldClass spojuje partnerské sítě skupiny T-Mobile jednotným tarifem při roamingu. Uživatelé sítě T-Mobile tak mohou volat za jednotnou sazbu v 25 evropských zemích a USA. Od 01. července 2003 dochází ke snížení původní sazby. Při volání z partnerských sítí WorldClass do zemí WorldClass zákazník zaplatí 20 Kč/min (oproti dosavadní sazbě 26,30 Kč/min); za volání z ostatních sítí v zemích WorldClass do WorldClass zemí mu bude jako doposud účtována sazba 42 Kč/min. Pro volání do ostatních zemí platí standardní roamingové sazby. Ceny jsou včetně 5% DPH, po první provolané minutě je hovorné účtováno po vteřinách.

Roamingový tarif WorldClass si lze aktivovat na infolince 4603. Další změna roamingového tarifu je možná po uplynutí doby jednoho kalendářního měsíce. Pokud chcete získat podrobnější informace o tarifu WorldClass, nenechte si ujít článek od Marka Lutonského z minulého roku, který analyzuje jeho (ne)výhody.

Přehled zemí a partnerských sítí WorldClass

WorldClass - země WorldClass partnerské - sítě
Andora
Belgie Mobilstar 
Česká republika  T-Mobile
Dánsko Sonofon 
Francie  Bouygues
Gibraltar -
Holandsko T-Mobile 
Irsko  Meteor 
Itálie TIM 
Lichtenštejnsko -
Lucembursko P&T lux
Maďarsko Westel
Monako
Německo T-Mobile 
Norsko NetCom
Polsko Era
Portugalsko TMN
Rakousko T-Mobile
Řecko Stet Hellas
San Marino -
Španělsko Telefónica
Švédsko Telia Mobitel
Švýcarsko Sundrise (býv. DIAX)
USA  T-Mobile
Vatikán 
Velká Británie  T-Mobile

S Twistem můžete volat až za polovinu

Další cenové zvýhodnění je určeno pro všechny uživatele předplacených služeb Twist a platí v období od 16. června do 15. září 2003. Mezi 20. a 24. hodinou lze volat ve vybraných partnerských sítích za polovinu původní ceny. Minuta hovoru tak vyjde na 20 Kč a sestavovací poplatek za jeden hovor na 7,50 Kč (oproti standardní sazbě 40, resp. 15 Kč). Ceny jsou včetně 5% DPH, po první provolané minutě se účtuje po vteřinách. Uvedená nabídka platí jednak v partnerských sítích T-Mobile v Německu, Rakousku, Nizozemsku a Velké Británii a dále pak v sítích těchto operátorů: EuroTel (Slovensko), Westel (Maďarsko), TIM (Itálie), Telefónica (Španělsko) a STET Hellas (Řecko).

Levnější volání i v Chorvatsku

O tom, že T-Mobile nabízí v období prázdnin levnější volání v Chorvatsku, jsme informovali již před dvěma týdny (viz tento článek). Není na škodu si nabídku ještě zopakovat, ne všichni ji určitě zaregistrovali. V době od 1. června do 30. září si tedy levněji zavolají také všichni zákazníci T-Mobile v chorvatské síti Cronet operátora HT Mobile. Pro tarifní zákazníky je připravena 20procentní sleva (konečná cena dle vašeho tarifu) na volání po celý den a zasílání SMS v době od 17 do 18 hodin vyjde dokonce o 60 procent levněji - namísto původních 5,30 Kč zaplatí zákazník za odeslání SMS 2,10 Kč.

Uživatelé předplacených služeb Twist mohou v rámci sítě Cronet volat po celý den se slevou 25 procent na minutových sazbách a SMS odesílat levněji o 20 procent - minuta volání tak vyjde na 30 Kč a za odeslání SMS je zákazníkovi účtováno 8 Kč místo původní sazby 10 Kč. Ceny jsou uvedeny včetně DPH.

Diskuse: jak se vám líbí upravená roamingová nabídka T-Mobilu? Hodláte o prázdninách vyrazit někam do zahraničí?

Diskuze (20) Další článek: Dyad: volání do Evropy za korunu padesát, do Ameriky zdarma

Témata článku: , , MOBI, Mobil, T - Mobil, Vole, T Mobil