TAG Heuer Merediist PVD Black: sportovní luxus pro bohatýry

Rozmazlenost uživatelů mobilů nezná mezí. TAG Heuer Merediist, to je ocel, safíry a kůže z telete, nebo krokodýla. A cena? Není až tak závratná...

Mohou se mobilní telefony inspirovat hodinkami? Podle společnosti TAG Heuer to úspěšně jde už nějakou dobu, jako důkaz rozšiřuje výrobce svou řadu telefonů Meridiist o model z nerezové oceli 316 L. Luxusní mobil má vzor v slavných hodinkách Grand Carrera Calibre 17 RS 2, je vyroben z nerezové oceli a safírů, zadní kryt je volitelný - vybírat je možné z několika obzvlášť cenných materiálů. Společnost mimo jiné klade důraz na skutečnost, že její cenová politika je stejná na celém světě, bez ohledu na ekonomickou vyspělost a kupní sílu zemí, ve které nabízí své produkty.

Klepněte pro větší obrázek 
TAG Heuer Merediist Black PVD

Největší zajímavostí telefonu s dlouhým názvem TAG Heuer Merediist Black PVD je umístění druhého, informačního OLED displeje na horní hranu přístroje. Ten je přitom klasické konstrukce, takže se nejedná o běžný vnější displej používaný například u véček. Záměrem je informovat majitele, který nosí telefon v náprsní kapse, o zmeškaných událostech, aniž by jej musel ze saka vyndávat.

Výbava zahrnuje 2 GB interní paměti, 2Mpx fotoaparát či hlavní 1,9" TFT displej. TAG Heuer si dal záležet i na reproduktorech, které jsou schopny přehrávat zvuk až v hlasitosti 100 decibelů (ve vzdálenosti 5 cm). Základním rysem konstrukce všech telefonů Merediist jsou materiály z vysoce kvalitní nerezové oceli a safírové krystaly (60,5 karátů), které chrání telefon před škrábanci, stejně jako více než 430 ručně vyrobených součástek, z nichž mnohé jsou vytvářeny na základě chronografu TAG Heuer.

Zadní strana telefonu může být hned v několika provedeních: černá nebo bílá krokodýlí kůže, černá měkká guma, červené nebo černé telecí kůže. Dynamický sportovní nádech dávají telefonu červené kontrastní švy. Nový TAG Heuer je určen zejména pro movité ruské zájemce, podpora v tomto případě jde dokonce tak daleko, že v případě opravy má zákazník zaručen servis do 4 dnů. Cena mobilu se šplhá ke sto tisícům korun, v prodeji bude opět pouze omezené množství.

TAG Heuer Merediist PVD Black ve zkratce:

  • sítě: GSM 850/900/1 800/1 900 MHz
  • rozměry a hmotnost: 112 × 46 × 15, 5 mm, 155 g
  • výdrž: pohotovostní doba 28 dnů, 7 hodin hovoru
  • hlavní displej: 1,9“, TFT, 240 × 320 pixelů, 262 tisíc barev
  • vnější displej: OLED, rozlišení 96 ×16 pixelů
  • fotoaparát: 2 Mpx s mechanickou krytkou, automaticky spouští fotoaparát
  • přehrávač: podporované audio formáty MP3, AAC, AAC + , video formáty AMR-H263, MPEG4, AMR, MPEG4-AAC
  • vnitřní paměť: 2 GB
  • konektivita: USB 1.0 (miniUSB), Bluetooth (včetně A2DP)
  • aplikace: vestavěný e-mailový klient a prohlížeč (WAP 2.0), podpora Java 2.0
  • baterie: Li-Ion, 950 mAh
Diskuze (5) Další článek: Nokia N900: výroba zahájena, známe českou cenu a dostupnost

Témata článku: , , , Tag, Lux, Telecí kůže, Black, Krokodýlí kůže, Měkká guma, PVD, Největší zajímavost, Cena mobilů, Spor, Pro +,