TAG Heuer: Švýcaři konečně ukázali chytré hodinky

Google, Intel a TAG Heuer dnes představili kombinaci hardwaru a softwaru ze Silicon Valley s poctivým hodinářským řemeslem ze Švýcarska.

Chytré hodinky přišly ze světa smartphonů, a tak není divu, že ze začátku vypadaly jako malé a nevzhledné počítače. Mnozí se modlili, aby to odvětví vtrhli Švýcaři a novému typu zařízení vtiskli tvář klasických hodinek. Ale ono to trvalo a „smartphonáři“ se mezi tím naučili dělat pěkné chytré hodinky. Teď přichází „hodináři“, my budeme sledovat, jestli už není pozdě a jestli není 45 tisíc korun přece jen moc…

Klepněte pro větší obrázek
Jde prý o první luxusní chytré hodinky s Androidem Wear.

Dát desetitisíce za hodinky, které vydrží celý život, nebo se dokonce předávají po generace, přece jen dává smysl. Ale jak to bude s technologickou hračkou, která bude za tři roky (a čtyři verze operačního systému) zoufale zastaralá a za pět let si s ní neporozumí žádný nový smartphone?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Tag Heuer Connected mají procesor od Intelu a software od Googlu, tedy Android Wear. Dosud platilo, že hodinky na této platformě jsou si po technické stránce velmi podobné, takže čím se liší troj- až desetinásobně dražší novinka?

  1. Značka. Za tu si lidé zvykli platit ve světě klasických hodinek, ale bude to fungovat i v novém světě chytrých hodinek? 
  2. Design. Je inspirovaný (několikrát dražší) řadou TAG Heuer Carrera Calibre.
  3. Materiály. Pouzdro je z titanu, displej chrání safírový krystal.
  4. Vodotěsnost. Konkurence se většinou zastaví před „cákající vodou“, TAG Heuer jde dále (standard IP67).
  5. Displej. Jeho jemnost je docela běžných 240 ppi, rozlišení 360 × 360 pixelů, ale trik je v transreflexivní vrstvě, která má zaručit příkladnou viditelnost i na přímém slunečním světle.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ciferník má 46 mm, tělo je 13 mm tlusté. a celé hodinky váží 52 gramů
(obr.: Facebook TAG Heuer)

To vše s gumovými řemínky v sedmi barvách. Plus ciferníky inspirované klasickými modely značky, které na jiném Androidu Wear nenajdete. Švýcaři přihodí také pár aplikací (říkají jim mikroaplikace) určených pouze pro jejich model.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zajímavá je také integrace procesoru od Intelu. Většina předchozích hodinek s Androidem má čipset od Qualcommu, a tak je první dvoujádrový Intel velkou neznámou. Budou tyto hodinky rychlejší, než občas lehce zabrzdění předchůdci? Slibně zní údaj o operační paměti: 1 GB RAM. Konkurenti jsou většinou na polovině. Zato úložiště má obvyklé 4 GB. Co udělá tahle kombinace s výdrží baterie? Mimochodem má kapacitu 410 mAh (už jsme viděli o polovinu více).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tolik informací ještě žádné jiné TAG Heuery neposkytly.

Mimochodem i když se hodinky kompletují ve švýcarském La Chaux-de-Fonds, právě vinou vnitřností z Kalifornie nemají nárok na prestižní značku Swiss made.

Videa

Kolik úsilí do chytrých hodinek Švýcaři vložili, naznačují i související videa. Včetně záznamu z tiskové konference jich je 10 a jdou do detailů…

Co umí Androide Wear ve švýcarském podání?

TAG Heuer připravil několik vlastních „mikroaplikací“.

Co si můžete nechat zobrazit „pod rafičkami“?

Každé hodinky mají unikátní kód. CO získáte jejich registrací?

Technickými daty se výrobce netají:

Diskuze (138) Další článek: Počkejte s nákupem, blíží se Den dopravy zdarma. Zapojí se 1500 e-shopů

Témata článku: , , , , , , , Hod, TAG Heuer Connected, Klasický model, Kalifornie, Úkaz, Safírový krystal, Dvoujádrový intel, Švýcar, Heuer Connected, Tag, Celý život, Chytré,