Tajné: Oskar chystá pro Oskarty volání zdarma!

Oskar v listopadu spustí akci, ve které nabídne Oskartám volání zdarma. I když zde samozřejmě budou různé podmínky a omezení, půjde o nabídku, která se neodmítá.

Oskar začne 4. listopadu prodávat nový typ Oskaret, tzv. Speciální edici. Nové Oskarty, za které v prodejně zaplatíte 1 000 Kč, budou obsahovat stokorunový kredit. Možná to nevypadá lákavě, zatím ale ještě nevíte, že když ze Speciálních Oskaret budete volat do sítě Oskara, zaplatíte jen za prvních pět minut. Zbytek - a je už jedno, jestli dalších pět minut nebo půlhodinu - budete volat úplně zadarmo. Za libovolně dlouhý hovor tak zaplatíte jen 5 × 3,15 Kč. tj. 15,75 Kč.

Nová služba si zaslouží srovnání s prvními, tzv. desetikorunovými Oskartami. Při dlouhých hovorech byly trochu výhodnější, protože se za ně platilo jen deset korun, nevyplatily se ale třeba při dovolání se do schránky nebo při krátkých telefonátech. Se Speciálními Oskartami v takovém případě zaplatíte třeba jen tři koruny.

Výrok „libovolně dlouhý hovor“ je ale v tomto případě stejně mírně zavádějící jako u desetikorunových Oskaret. Nejdelší telefonát v Oskarově síti totiž může trvat přibližně hodinu. Ale to je myslím drobnost.

Nesmíte zapomenout aktivovat a dobít

Oskarty Speciální edice se budou prodávat až do konce prosince a vedle nich budou k dostání i obyčejné Oskarty. Při zakoupení Speciální Oskarty budete muset operátorovi sdělit své osobní údaje a kartu je třeba do konce roku aktivovat. Po prvním lednu by se z ní jinak stala obyčejná Oskarta, a to by byl poměrně drahý špás. Do tří měsíců od aktivace bude navíc „Novou Oskartu“ nutné dobít, jinak se opět převtělí do obyčejné Oskarovy předplacenky.

Na Speciální Oskartu budete moci přejít i ze své současné předplacenky. Podmínkou je mít při přechodu kredit minimálně 1 000 Kč.

Ceny za volání do ostatních sítí, stejně jako ceny za textové zprávy a další služby budou u Speciálních Oskaret stejné jako u běžných předplacenek Oskara. K dispozici budou i stejné služby s jedinou výjimkou: nebude funkční FlexiSazba.

Platnost Speciálních Oskaret nebude časově omezena. Podobně jako desetikorunové Oskarty budou fungovat napořád!

Vyplatí se Speciální edice?

U Speciálních Oskaret musíte investovat 900 Kč (1 000-100), za které při nákupu nic nedostanete. Je to takový aktivační poplatek bez jakéhokoli užitku, který jde do Oskarovy kapsy. Nová Oskarta se začne vyplácet až v době, kdy se těchto devět set korun vyrovná s náklady, kterých byste dosáhli na běžných Oskartách.

Řekněme, že průměrná délka hovoru bude 15 minut. V takovém případě se Speciální edice začne vyplácet po devětadvaceti hovorech a přibližně sedmi hodinách telefonování. Je to hodně nebo ne? U jiných průměrných délek hovorů vypadá návratnost vynaložených prostředků takto:

  • průměrná délka 10 minut: po 57 hovorech o celkové délce 9,5 h
  • průměrná délka 20 minut: po 19 hovorech o celkové délce 6,3 h
  • průměrná délka 30 minut: po 11 hovorech o celkové délce 5,7 h
  • průměrná délka 45 minut: po 7 hovorech o celkové délce 5,4 h
  • průměrná délka 60 minut: po 5 hovorech o celkové délce 5,2 h

Nenechte si ujít

Pokud máte ve svém okolí někoho, kdo používá Oskara a s kým by vás bavilo dlouho a dlouho si povídat, neváhejte. Oskarta Speciální edice se rozhodně vyplatí a taková nabídka se neodmítá.

Diskuze (279) Další článek: Wishlist: jaký by měl být nový komunikátor od Nokie

Témata článku: , , , Volání, Dovolání, Oskarty, Žďár, Oskar, Pro +,