Také Lenovo vymýšlí skládací mobil. Budete si moci vybrat, kde ho přeložíte

Do výroby skládacích telefonů se zřejmě zapojí také Lenovo, které nezávisle na dceřiné firmě Motorola prodává smartphony pod vlastní značkou na čínském trhu. Právě zde by se mohl objevit nový ohebný smartphone, jehož kloub má být řešen tak aby šel přeložit na více místech.

Klepněte pro větší obrázek
Patent společnosti Lenovo na flexibilní smartphone (Zdroj: LetsGoDigital)

Nizozemský portál LetsGoDigital zveřejnil podobu návrhu, se kterým Lenovo nejspíše pracuje. Jde o podlouhlé zařízení, v otevřeném stavu patrně o velikosti běžného současného telefonu, které se po přeložení zmenší na malý kompaktní telefon. Zajímavostí je desetičlánkový kloub, jenž umožní přeložit zařízení v několika různých délkách.

Na spodní překlápěné straně pak nalezneme sekundární displej, který v přeloženém stavu poslouží jako notifikační oblast s možností základních interakcí. Žádné další podrobnosti o zařízení v tuto chvíli neznáme a jisté není ani jeho uvedení, protože zatím je vše pouze na papíře. Flexibilní panel, který se dá ohnout v několika různých místech, je pro výrobce mnohem větší výzva než telefon s jediným kloubem.

Diskuze (3) Další článek: Pocophone F1 zlepšuje poměr výkonu a ceny. Přibývají aktualizace, cena klesá

Témata článku: Lenovo, , , , , , , Pře, Kloub, Sklad, MOBI, LetsGoDigital, Mobil, Současný telefon, Otevřený stav, Zařízení, Telefon