Také Microsoft nabízí pro Windows Mobile navigaci zdarma

Google svým počinem Google Maps Navigation jednoznačně inspiruje a do trendu navigací zdarma se přidává i Microsoft. Svou mapovou aplikaci Bing určenou pro platformu Windows Mobile naučil navigovat v automobilu, a to včetně hlasových povelů. Aplikace se principem fungování neliší od mapy Googlu, hledání i načítání mapy probíhá vždy prostřednictvím datového spojení. Navigace navíc podporuje text-to-speech, tedy hledání míst hlasem.

Dle oficiálních informací by měla navigace fungovat pouze na území USA. Aktuální verzi programu Bing jsem zkusil nahrát do MDA Compact IV (HTC Touh Diamond) a překvapivě se zde po výběru startu a cíle objeví tlačítko Navigate, po jehož stisku však aplikace spadne. Zřejmě to bude tím, že můj stroj není mezi oficiálně podporovanými modely. Pokud vlastníte novější zařízení (seznam najdete zde), vyzkoušejte Bing, zda bude navigace fungovat i u nás. Lze jej stáhnout z adresy m.bing.com. Osobně se během dne pokusím sehnat novější přístroj a aplikaci vyzkoušet.

 
Náhled programu Bing s navigací

Velmi krátký test, ze kterého nelze vyvozovat téměř žádné závěry, provedl server PocketNow. Z videa není patrné, zda navigace podporuje nějaký lepší režim zobrazení, zda podporuje například rotaci mapy, přeplánování při sjetí z trasy a podobně.

Diskuze (25) Další článek: O2 přivítalo nové paušálisty, zisk ale klesl o čtvrtinu

Témata článku: Microsoft, , , T-Mobile MDA Compact, MOBI, Mobil, Krátký test, Pro +, Windows Blog, Win, Žďár, Mic, Windows Mobile, Wind, Micro, Windows!,