Tato sada příslušenství přiblíží nové Xiaomi 13 Ultra ještě víc fotoaparátům

V uplynulém týdnu Xiaomi uvedlo na čínském trhu nový špičkový fotomobil Xiaomi 13 Ultra. Do Evropy se zatím nepodívá (ačkoli ještě nic nemusí být definitivní), zato na domovském čínském trhu už se začíná s jeho „šperkováním“. Výrobce představil speciální fotografický set příslušenství, které ještě víc Xiaomi 13 Ultra přiblíží vyspělým fotoaparátům.

Základem sady Xiaomi 13 Ultra Camera Kit, prodávané v přepočtu zhruba za 3500 Kč, je grip vybavený baterií s kapacitou 330 mAh. Přicvakne se na spodek telefonu a umožní tak jeho pohodlnější úchop v režimu na šířku jako u fotoaparátů. Obsahuje dvoupolohovou namačkávací mechanickou spoušť foťáku obklopenou kolébkou pro zoomování. Grip se dobíjí samostatně přes USB-C, s telefonem komunikuje pouze bezdrátově (pomocí Bluetooth).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Další v setu obsažené příslušenství slouží k ochraně velkého kruhového modulu s objektivy a přidává možnost nasazovat další už mimo sadu dokoupené filtry. Jedná se o 67mm adaptér se závitem, který se pomocí magnetu připne před objektivový modul. Přímo v sadě pak majitel najde základní UV filtr nebo šroubovací krytku objektivu. Posledním kouskem příslušenství v celé sadě je poutko na zápěstí, které zabrání nechtěnému vyklouznutí sestavy z ruky.

Diskuze (1) Další článek: Vivo to zkusí i se skládacím véčkem. Druhá generace hybridu zase vylepšila pant a schovala překlad v displeji

Témata článku: Xiaomi, , , , , Sada, Čínský trh, Magnet, F +, Grip, Kolébka, Evropa