TCL Nxtwear G jsou chytré brýle k mobilu. Ukážou obraz jako 140" televize

TCL na veletrh MWC finálně představilo brýle pro rozšířenou realitu Nxtwear G, jejichž ochutnávku už zveřejnilo v lednu v rámci veletrhu CES. Není už víme, že brýle využívají dvojici micro OLED panelů od Sony, které dokáží zobrazit obraz odpovídající až 140" televizoru. Výhodou brýlí je, že si takto velký obraz můžete užít doma, ale i kdekoliv na cestách. 

Brýle podporují Full HD rozlišení a jako zdroj obrazu jim poslouží počítač, tablet, či smartphone s USB-C. Podporováno by mělo být více než 100 smartphonů včetně Samsung Galaxy S21 a dalších. U Applu je podporován například iPad Pro. Obraz brýlí je ve výchozím stavu v poměru stran 16:9 a s frekvencí 60Hz, dá se ale přizpůsobit dle potřeby.  

Díky tomu, že výpočetní výkon probíhá mimo brýle a není potřeba ani žádné dodatečné napájení, bylo možné zachovat tenkou konstrukci, která je bližší tradičním brýlím, než obvykle masivním VR headsetům. Brýle tak váží pouze okolo 100 gramů. Konstrukce je přitom robustní díky kovovému rámu doplněnému u nylon se soft-touch úpravou.

Brýle se začnou prodávat již příští měsíc, přičemž první trh kam zavítá bude překvapivě Austrálie. Přičemž následovně se počítá i s příchodem do Evropy a USA. Cenovka bude začínat na 599 eur, tedy zhruba 15 tisících korun.

Ukázka brýlí TCL Nxtwear G:

Diskuze (2) Další článek: První procesor Exynos s grafikou od AMD v testech poráží Apple A14 Bionic

Témata článku: TCL, , , , , , , , , , , Evropa, Obraz, NXTWear G, Full HD, Mobil, Veletrh, Úkaz, Chytré, Nylon