Telefónica v Česku propustí 280 lidí

Největší tuzemský telekomunikační operátor – Telefónica ČR – chystá razantní úspory. V průběhu letošního prvního čtvrtletí zruší v Česku 280 pracovních pozic, přičemž propouštění se významně dotkne i manažerů – z celkového počtu rušených míst připadá na management více než třetina. Serveru E15.cz to potvrdila mluvčí firmy Blanka Vokounová.

Kvůli úsporám už Telefónica ČR zastavuje neefektivní a nevýnosné aktivity. Loni také výrazně zvýšila prodej nepotřebného majetku. Získala za něj 346 milionů korun, což je téměř čtyřikrát víc než v předchozím roce.

A nyní přikročila i k vlně propouštění. Firma tak chce ušetřit, ale i zjednodušit svou organizační strukturu. „Tento plánovaný krok přispěje nejen k finančním úsporám, ale především k pružnějšímu řízení společnosti,“ uvedla pro E15.cz Vokounová.

Firma hledá úspory kvůli zhoršujícímu se vývoji české ekonomiky a tvrdému konkurenčnímu prostředí na telekomunikačním trhu. Celkově má v současnosti Telefónica v Česku zhruba 6800 zaměstnanců.

V Česku loni Telefónice klesl čistý zisk o 29 procent na 8,7 miliardy korun a například výnosy z mobilních služeb se propadly o 8,6 procenta na 26,13 miliardy. Výsledky podle firmy negativně ovlivnila mimo jiné silná konkurence v segmentu malých a středních firem.

Zdroj: E15.cz

Diskuze (39) Další článek: MWC 2012: videa a pár fotek ze zákulisí

Témata článku: , , , , Silná konkurence, Propust, Telefonica, Pro +, Blanka Vokounová, Lid