Telefonní půst u Honoru skončí. Přijdou nové modely a poběží na čipsetech od Qualcommu

Období, kdy značka Honor neuváděla na globální trhy žádné nové telefony, se chýlí ke konci. Chystají se nové modely v řadách Honor 50 a Honor Magic a poběží v nich procesory od Qualcommu. Čínská značka to oznámila v tiskové zprávě s tím, že na summitu Qualcomm Tech Day 2021 uzavřela s výrobcem čipů strategické partnerství.

Od začátku tohoto týdne je známo, že řadu Honor 50 bude pohánět zbrusu nový procesor Snapdragon 778G. Nyní výrobce nepřímo potvrdil, že v telefonech Honor Magic, což byla vždy jeho vlajková řada, najdeme Snapdragon 888. Vyplývá to z prohlášení, že „tento model přijde s nejprémiovějším čipsetem Qualcomm“.

Honor Magic se Snapdragonem 888

Nový model Honor Magic naváže na telefon Honor Magic 2 z října roku 2018. Jeho srdcem byl v té době nejvýkonnější čip Huawei Kirin 980, vyráběný 7nm procesem. Qualcomm Snapdragon 888 zařadí nový Honor Magic po bok vlajkových lodí, jako jsou Asus Zenfone 8, Xiaomi Mi 11, OnePlus 9 či Realme GT 5G. Zařízení s tímto čipem dosahují v benchmarku AnTuTu (verze 8) skóre nad 700 tisíc bodů.

Klepněte pro větší obrázek 
Qualcomm Snapdragon 888

Snapdragon 888 je vyráběn 5nm procesem, a kromě mnoha dalších benefitů dává telefonům do vínku podporu mobilních sítí páté generace. Jeho nejvýkonnější jádro Kryo 680 Platinum (X1) má maximální taktovací frekvenci 2,84 GHz, další tři výkonná jádra Kryo 680 Gold (A78) mají maximum na 2,42 GHz, zatímco čtyři úsporná jádra Kryo 680 Silver (A55) mohou běžet na rychlosti až 1,8 GHz.

Honor 50 s novým Snapdragonem 778G

Čip Snapdragon 778G byl představen tento týden jako řešení pro telefony vyšší střední třídy. Vychází ze Snapdragonu 780G, představeného letos v březnu, proti němu však nabídne o trochu nižší specifikace. Kromě Honoru ho chce do svého telefonu implementovat například Realme.

Klepněte pro větší obrázek 
Očekávaná podoba Honoru 50 | Zdroj: Weibo

K výhodám tohoto čipu patří v první řadě podpora mobilních sítí 5G. Z hlediska další konektivity se pak budoucí majitelé telefonů postavených na tomto řešení mohou těšit například na Bluetooth ve verzi 5.2 či Wi-Fi 6. Údajná podoba Honoru 50 unikla na veřejnost už v uplynulých týdnech, sám Honor ale zatím vzhled svých nově připravovaných zařízení tají. Skoro jisté ale je, všechny novinky poběží na Androidu a budou podporovat služby Googlu.

Váš názor Další článek: Nejlevnější 5G mobil má Realme a Redmi. Cena klesá také u dalších značek

Témata článku: Honor, , , , , , Huawei Kirin, Čip, Qualcomm Tech, Model, Qualcomm Snapdragon, Honor Magic, Půst, Telefon, Day, Čipset, Asus ZenFone, Nový model,