Telefony do 4 000 Kč: který bude nejlepším vánočním dárkem?

Uvažujte o koupi mobilního telefonu pod stromeček a snažíte se vybrat ten nejlepší? Prošli jsme za vás celou současnou nabídku a telefony jsme podrobili srovnání. Dnes se zaměříme na mobily v cenové relaci od tří do čtyř tisíc korun.

Minulý týden jsme začali procházet český trh s mobilními telefonu a mapovali jsme předvánoční nabídku. zaměřili jsme se přitom na nelevnější telefony s cenou do 3000 Kč. Nyní pokračujeme v našem průzkumu a vzali jsme si tentokrát na mušku telefony v cenové hladině od 3000 do 4000 Kč. Není však v naších silách prozkoumat všechny obchody a jejich ceníky, je tedy možné, že některé uváděné telefony seženete někde levněji.

Rychlé odkazy

 • velká srovnávací tabulka 
 •
nerozdělený článek v textové verzi

Telefony si z hlediska parametrů můžete přímo porovnat v této obsáhlé tabulce:


Philips 350

Cena: 3027 Kč
Hodnocení: dobrý, 57%

 

Telefon se svěžím, sportovním designem, který se líbí obzvlášť ženám. Telefon vyniká svoji nízkou hmotností a malými rozměry, dlouhou výdrží a kvalitou zvukového projevu. Vytýkáno mu je nepohodlné ovládání způsobené nepřesným joystickem a netradičně koncipovanou klávesnicí s šestihrannými tlačítky z tvrdého plastu. V poměrně bohaté funkční nabídce potěší vícepoložkový adresář na tři sta jmen s možností hlasového vytáčení, e-mailový klient a GPRS třídy 10, které však nelze využít pro připojení počítače k internetu. Kritiku zaslouží velmi pomalé procházení otáčivé nabídky a vůbec celý telefon je poměrně líný. SMS zprávy se automaticky neukládají a místo podpory Javy je v telefonu nepoužitelná technologie In-Fusio.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


Nokia 2600

Cena: 3082 Kč
Hodnocení: dobrý, 45%

 

Nokia 2600 je jedna z mnoha Nokií nejrozšířenější série 40. Usedlý design, jemuž dominuje mohutný rámeček po celém obvodu telefonu, zřejmě nikoho příliš nezaujme, ale můžete si ho zpestřit díky výměnným krytům. Docela příjemné je ale ovládání a rychlost telefonu při procházení nabídky. Výbava je velmi skromná a odpovídá velmi nízké ceně. Vyzdvihnout lze paměť na 200 míst v jednoduchém seznamu, ve kterém můžete vyhledávat postupným psaním. Práce s textovým zprávami je také velmi pohodlná, do paměti se jich vejde 60 a s jejich tvorbou samozřejmě pomáhá slovník T9. Nokia 2600 je však čistokrevný low-end, takže v ní nenajdeme ani podporu multimediálních zpráv, Javy nebo wapu.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


Siemens A65

Cena: 3093 Kč
Hodnocení: dobrý, 52%

  

Velice levný telefon elegantního vzhledu s docela slušnou výbavou. To je Siemens A65, který vás dále potěší svým intuitivním ovládáním a pohodlnou klávesnicí včetně ovládacích prvků. Telefon je velmi malý a hlavně velice lehký. Funkčně bude vyhovovat zejména pisálkům zpráv. Do telefonu se jich vejde stovka a další je možné archivovat do sdílené paměti s kapacitou 1,9 MB. Telefon podporuje také multimediální zprávy a EMS. Telefonní seznam pojme pouze 100 jednopoložkových záznamů. V doplňkové výbavě najdeme mimo jiné wap, GPRS třídy 8 a Javu. Kritizovány bývají horší zobrazovací vlastnosti displeje, nižší kvalita 16 hlasého vyzvánění a absence alespoň jednoduchého kalendáře.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


V druhé kapitole se podíváme na LG G3100, Nokii 3510i, Siemens MC60 a Sagem myC-2.

Témata článku: LG, Nokia, Samsung, , LG G3100, Nokia 2600, Nokia 2600 classic, Nokia 3100, Nokia 3510i, Philips 350, Sagem myC-2, Sagem myC-4, Samsung A800, Samsung X100, Siemens A57, Siemens A65, Siemens C65, Siemens CF62, Siemens MC60, Siemens ST60, Siemens Xelibri 5, Jednoznačný vítěz, Zobrazovací vlastnost, Barevný plast, Kter