Telefony Huawei bez Googlu mohou konečně využít NFC platby. Zatím pouze s jednou bankou

Jednou z hlavních výtek směřovaných k telefonům Huawei bez podpory Google služeb byla chybějící funkce bezkontaktních plateb. Ačkoli i prostředí EMUI je vystavěno na Androidu (AOSP) a NFC platby mobilem podporuje, dlouhou dobu chyběla aplikace, přes kterou by platby mohly být realizovány.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prostředí aplikace RaiPay na telefonu Huawei | Zdroj: Huawei

Už dva roky slibovaná služba Huawei Pay je stále hudbou budoucnosti, ale první samostatná aplikace pro mobilní placení na terminálech v obchodech a restauracích se konečně do marketu AppGallery dostala. Jedná se o aplikaci RaiPay banky Raiffeisenbank, která využívá zázemí Huawei Mobile Services (HMS) a poslouží tak úplně stejně jako její alternativa na telefonech s Androidem a Google službami.

„Mobilní platby jsou u klientů Raiffeisenbank oblíbené. Každý den je využije okolo 20 % našich klientů, přičemž nabízíme plnou paletu služeb pro platby mobilem nebo hodinkami, které jsou v České republice dostupné. Jako jediná banka na českém trhu nyní tyto platby nabízíme i pro Huawei NFC telefony s Huawei AppGallery,” říká Michal Bošina, Digital Channels Expert Raiffeisenbank.

Aplikace RaiPay pro bezkontaktní NFC platby mobilem:

Aplikace RaiPay umožňuje digitalizaci debetních a kreditních karet Mastercard vydaných bankou Raiffeisenbank na chytrých telefonech s operačním systémem Android, nově i včetně smartphonů Huawei s prostředím EMUI. Aplikace má jednoduchý systém aktivace i přidání digitalizované karty. Platby lze ověřovat pomocí otisku prstu.

Aplikace Raipay je ke stažení zdarma:

Diskuze (10) Další článek: Technik si pohrál s iPhonem. Vytvořil jediný model na světě s USB-C

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , Bank, Aplikace, Platba, RaiPay, Banka, AOSP, Huawei Mobile Services, Telefon, AppGallery, Česká republika,