Telepathy One: Google Glass na japonský způsob

Chytrá čelenka Telepathy One chce posunout lidstvo do budoucnosti – jen trochu jiným směrem, než chytré brýle Google Glass.

Motivem japonského podnikatele Takahito Iguchiho pro vytvoření Telepathy One byla snaha o vidění světa skrze oči jiných lidí. Prototypy jsou na světě, před veřejností byly odhaleny v New Yorku. Stejně jako brýle od Googlu se Telepathy nosí na hlavě, celé dílko ale spíše než brýle připomíná čelenku se sluchátky. Rozdíl je v zobrazování, Telepathy používá malou, promítanou obrazovku přímo před oko uživatele. Ta je spárována s aplikací na mobilním telefonu uživatele, který je s vámi ve spojení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tipovali byste, že se jedná o produkt podobný Google Glass? Foto Gigaom

Celé se to nese v duchu mírně romantického klišé, funkčnost zařízení bude stát na určitém druhu sociálního sdílení zážitků mezi lidmi, které od sebe dělí velká vzdálenost. Stručně a jednoduše – v Brně si Telepathy One nasadíte a v Praze bude vaše drahá polovička sledovat dění kolem vás.

Vůbec první aplikací, která využívá Telepathy One, je Mangacamera. Aplikace funguje tak, že snímky pořízené pomocí Telepathy předělá do Manga stylu s možností opětovného streamování do dalších Telepathy zařízení. Z našeho pohledu poněkud zvláštní zábava, v Japonsku velmi populární záležitost.

Jak se ale zdá z reakcí těch, kteří okusili prototyp, Telepathy jako taková by mohla sklidit zasloužené ovace. Otázkou zůstává co konkrétně bylo přítomným promítáno. Celý projekt by měl ke svému komerčnímu cíli dospět na vánoce letošního roku, dostupnost a cena v našich končinách ale zatím zůstává velkou neznámou.

Diskuze (5) Další článek: Kwikset Kevo: otevřete svůj dům iPhonem

Témata článku: Google, , , , Glass, Způsob, Google +, Google Glass, Velká vzdálenost