Temnota a majestátná stébla ve Fotografii týdne

Tma i světlo, obří stébla nízké trávy, barvy jara i rockový koncert, světla podzemí a krásné Tatry s krásným jménem. To vše v nejlepších fotkách za poslední týden.
KingstonLogoNew.jpg
Partnerem soutěže je a ceny pro vítěze věnoval Kingston 

Vítáme Vás u výsledků soutěže Fotografie týdne, letos již po dvacáté. První místo na poslední chvíli obsadil MikeFM, a jeho fotka Ze tmy. . . (Sony Ericsson k810i). Siluety stébel, kořenících někde hluboko v temnotě, se jeví jako dominanta celé fotky. Velice hezký je právě úhel záběru, který jim pomohl nabýt oné výšky a majestátnosti. Skvělým kontrapunktem je pak sluníčko, kde se autorovi povedlo dobře zvládnout světelnost. „A když ze tmy, tak ze tmy, dámy a pánové“, dodává mrak, který z části hvězdu zakrývá. Na pozadí tušíme tóny těžkotonážní skladby skupiny Irona Maiden „Fear Of The Dark“. Skvělá práce Miku!

Klepněte pro větší obrázek
MikeFM: Ze tmy. . . (Sony Ericsson k810i)

V těsném závěsu je pak Lionnel a jeho Vůně domova (Sony Ericsson k800i). Mezi hlavní přednosti patří čistě smontované panorama, svěží a živé barvy, i pozice v křižovatce, především spodní ořez. Snímek na sobě nedává v nejmenším znát, že nedaleko odsud trůní jaderná elektrárna Temelín. Dobrá práce!

Klepněte pro větší obrázek 
Lionnel: Vůně domova (Sony Ericsson k800i)

O třetí místo se dělí dva moderátoři galerie Tomason a Grimjaur. Koncertní záběr je pro fotomobil těžký oříšek, na jeho rozlousknutí si Grim pozval pomocníka „camdriver radiderski“. Nízké ISO a pohled shora na jasné bicí se příznivě projevil v možnosti použít kratší čas.

Klepněte pro větší obrázek
Grimjaur: TSA v Bystřici (Sony EricssonK790i)

Tomason využil brzké ranní hodinky a mohl v klidu čarovat s podzemním panoramatem. Barevná stylizace je také velmi působivá.

Klepněte pro větší obrázek 
Tomason: chodba (Sony Ericsson K800i)

Nejlepší neupravenou fotografii představil, opět, MarTal. Snímek s krkolomným, avšak více než výstižným, názvem ^^/\^^/\^^/\^^/\^^/\^^ (TA3) (Samsungi900 Omnia 8GB) nás zavede na sousední Slovensko, přesněji na okraj Tater. Technická kvalita je více než slušná, barvy líbivé, a pokud zohledníme poznámku „Každý si prosím, zvolí formát orezania sám“, jelikož MarTal editor zásadně nepoužívá, můžeme dostat i velice slušivou kompozici. Řezat skutečně do čeho je, gratulujeme, MarTale!

Klepněte pro větší obrázek 
MarTal: ^^/\^^/\^^/\^^/\^^/\^^ (TA3) (Samsungi900 Omnia 8GB)

Téma na příští týden je opět volné. Za týden ahoj!

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Pro vítěze Fotografie týdne je připravena 2GB microSD s redukcemi a USB čtečkou, nebo 4GB USB „fleška“
Váš názor Další článek: Navigace Nokia na týden zdarma

Témata článku: , Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson K810i, F +, TSA, Sousední Slovensko, Skvělá práce, Temno, Dobrá práce, Těžký oříšek, Fotograf, Foto