Tento outdoorový supertank má teploměr, barometr Bosch a rádio pustí i bez sluchátek

  • Umidigi začne brzy prodávat zajímavě vybavený odolný telefon
  • Podporuje 5G sítě, nabídne tři foťáky, teploměr i barometr
  • Telefon by měl být brzy aktualizován na Android 12

Značka Umidigi, která nabízí své odolné smartphony i v Česku, se nedávno rozrostla o nový model Bison GT2 Pro, který se začne prodávat již začátkem příštího týdne. Těšit se můžete na zajímavý mix maximální zvýšené odolnosti a hardwaru, u něhož vyčnívá podpora 5G, Wi-Fi 6 či 90Hz displej. Baterie vás zase potěší nadstandardní kapacitou 6 150 mAh.

Umidigi Bison GT2 Pro je osazený 6,5" IPS displejem s rozlišením Full HD+, který podporuje až 90Hz obnovovací frekvence a 180Hz touch sampling rate. Robustní tělo s pogumovanými rohy je po celém obvodu pevně sešroubováno, takže je zaručena odolnost IP68, IP69K i podpora amerického standardu MIL-STD810G. Telefon je odolný, nejen vůči vodě, ale také vůči nárazům a pádům na zem (až z 1,8 m). Přísun energie zajišťuje 6 150mAh baterie, kterou dobijete 18 Watty. Na jedno nabití dokáže napájet telefon po celý náročný pracovní den.

Na bocích telefonu najdete prostor k provléknutí poutka, čtečku otisků prstů i dvě akční tlačítka, jejichž funkce si můžete libovolně nastavit. Fotoaparáty jsou na zádech tři, hlavní 64Mpx snímač (F1.8) s podporou umělé inteligence doplňuje 8Mpx širokáč (F2.2) a pětimegapixelové makro se světelností 2.4. Krytka foťáků je dodatečně vyztužena, aby přestála i pády na zem. Průstřelová selfie má rozlišení 24 Mpx.

Výpočetní výkon dodává 6nm čipset Mediatek Dimensity 900 s podporou 5G sítí. Operační paměť typu LPDDR4X je 8GB a doplňuje jí až 256GB úložiště (UFS 2.1). Do bočního šuplíku můžete vložit dvě nanoSIM, popř. jednu a k ní ještě microSD kartu.

Součástí hardwarové výbavy telefonu je výškoměr a barometr od firmy Bosch, anténa pro FM rádio je integrována přímo v telefonu, takže pro poslech nepotřebujete žádná sluchátka. S telefonem si zaplatíte přes Google Play, v nabídce je i Bluetooth 5.2, Wi-FI 6 nebo dvoukanálová GPS. Za zmínku stojí i infračervený teploměr, který funguje na vzdálenost tří až pěti centimetrů.

Představení smartphonu Umidigi Bison GT2 Pro:

V základním balení naleznete telefon se základní ochrannou fólií, USB-C kabel, nabíječku a rychlou uživatelskou příručku. Bison GT2 Pro se začne prodávat 21. února, a na Aliexpressu bude k dostání za necelých 11 tisíc korun. K tomu je však třeba připočíst poštovné, DPH a clo, protože telefon vám dorazí přímo z Číny. Jeho budoucí česká distribuce není vyloučena, ale také rozhodně není nijak potvrzena. Vzato kolem a kolem, jedná se o zajímavý odolný telefon se zajímavým mixem funkcí, který se začne prodávat s Androidem 11. Brzy by na něj však měl dorazit OTA update s aktualizací na nejnovější Android 12.

Zdroj Umidigi

Diskuze (11) Další článek: Třicet tisíc padá na beton. Od odolného skla Victus+ na Galaxy S22 Ultra jsme čekali víc...

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,