Testujeme nejoriginálnější herní mobil. RedMagic 8 Pro provětrá svěžím designem i ventilátorem

  • Red Magic 8 Pro se prodává v konzervativní matné nebo transparentní verzi
  • Má rekordní výkon a displej s ukrytou selfie kamerkou
  • Lákat bude i poměrem výkon/cena

Značka Red Magic od čínské Nubie se zaměřuje na výrobu herních smartphonů, které jsou na rozdíl od konkurence poměrně cenově dostupné. Nyní tu máme horkou novinku – model Red Magic 8 Pro, který vše zase posouvá o kousek dál.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Námi testovaná verze Red Magic 8 Pro má stylová transparentní záda s podsvíceným větráčkem. Komu by to nevyhovovalo, může sáhnout po dostupnější verzi s matnými (neprůhlednými) zády.

Značka po letech změnila design, který je poměrně ostrý a novinka tvarem tak trochu připomíná malou cihličku. Tím výrazně vybočuje a může tak působit i trochu jako telefon pro geeky. To podtrhují i průhledná záda, kde uvidíte naznačenou pozici procesoru, ale hlavně větráček s podsvícením, který už se u značky stal téměř tradicí. Na druhou stranu většinu času ani při větší zátěži o něm zpravidla nevíte a uslyšíte pouze u těch nejnáročnějších činnostech, kdy bude potřeba rychle snížit teplotu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nubia RedMagic 8 Pro ve dvou provedeních zadního krytu na tiskových snímcích výrobce

Nekompromisní výkon

Tím se dostávám k výkonu, který je zde alfou omegou. Stará se o něj aktuálně nejvýkonnější procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 v našem případě doplněný o 16 GB RAM a 512 GB úložiště. Existuje ale i plusková verze s 1 TB paměti. Slušná bude také výdrž telefonu díky 6000 mAh baterii, přičemž nechybí podpora 65W dobíjení (v čínské verzi 80W). Toho bezdrátového se jsme se ale navzdory použitému sklu nedočkali. Překvapí také třípásmová Wi-Fi 7 s podporou pásem 2,4, 5 nebo 6 GHz.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Výhodou nadstavby od RedMagic je herní menu s podrobnými funkcemi, které vyvoláte vytažením z kraje displeje. Samozřejmě zde můžete namapovat herní triggery na bocích na různé funkce v konkrétní hře.

To co vás po zapnutí hned upoutá bude rozhodně 6,8“ AMOLED displej,  roztažený téměř ke krajům po celé ploše nezvykle hranatého telefonu. Chybět nesmí ani vysoká obnovovací frekvence 120 Hz. Displeji zde ustoupila dokonce i čelní 16Mpx kamerka, která se schovala pod obrazovku, a to tak šikovně, že si ji bez detailního zkoumání rozhodně nevšimnete. Do displeje výrobce ukryl rovněž optickou čtečku otisků prstů.


Nejoblíbenější smartphony

Apple iPhone 15 Pro 128GB Apple iPhone 15 Pro 128GB
nabízí 90 obchodů za ceny od 25 390 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 13 128GB Apple iPhone 13 128GB
nabízí 84 obchodů za ceny od 14 122 Kč
Porovnat ceny
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8GB/256GB
nabízí 68 obchodů za ceny od 7 062 Kč
Porovnat ceny
Apple iPhone 15 128GB Apple iPhone 15 128GB
nabízí 88 obchodů za ceny od 19 410 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené smartphony


Zpět ale k samotnému hraní. Telefon je na pravém boku vybaven rudým přepínačem, který telefon rychle přepne do herního režimu a aktivuje herní centrum telefonu i větráček na zádech. Při hraní pak můžete využít dotykové senzory na krajích pravého boku, na které si můžete namapovat různé herní funkce. Ve hrách oceníte i snadný přístup do herního menu s podrobným nastavením a šikovnými funkcemi jako je nahrávání videa či asistovaný hledáček u stříleček.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hlavní fotoaparát tentokrát fotí velmi obstojně, ovšem čelní kamerka si díky svému povedenému skrytí pod displej vybrala obří daň na kvalitě snímků. 

Co se fotoaparátu týče, je zde trojitý, přičemž ten hlavní nabídne rozlišení 50 Mpx. Doplní jej pak základní 8Mpx ultraširokáč a 2 Mpx makro kamerka. Na kvalitu fotek si stěžovat nemůžeme, ale kvůli focení si telefon rozhodně kupovat nebudete.

Red Magic 8 Pro přináší mezi herní telefony svěží vítr, drobné inovace a hlavně opět rekordní výkon, který se při hraní nejnáročnějších her bude určitě hodit. Lákavá je na poměry herních smartphonů i cena, která činí 649 Euro (cca 15 600 Kč). Ta platí ale pouze pro základní variantu s matnými (neprůhlednými) zády. Námi testovaná verze vyjde na 749 Eur, tedy 18 000 Kč. Telefon se dá zakoupit na oficiálním evropském e-shopu, odkud výrobce telefony posílá i do České republiky.

Nubia RedMagic 8 Pro
rozměry a hmotnost: 165 × 77 × 9,5 mm, 228 g
displej: 6,8", kapacitní AMOLED, 1 116 × 2 480, 400 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, GPS
paměť: 256 GB, RAM: 12 GB, baterie: 6 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 (8× Cortex-X3, 3 GHz, 4nm)
operační systém: Google Android 13
fotoaparát: 50MPx, video (7 680 × 4 320), autofocus, blesk
76 %
vybavenost
cena: ještě se neprodává

Diskuze (17) Další článek: Aplikace Petnow dokáže identifikovat domácího mazlíčka podle jeho čumáku, pozná psy i kočky

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Nubia, , , , , , , , Nubia RedMagic 8 Pro, Verze, Kamerka, Záda, Qualcomm Snapdragon, Reda Magic, Telefon, Displej, Ventilátor, MATT, Česká republika, Herní,