Textujete rádi? Stručný přehled programů pro posílání SMS

Všichni dobře víme, že poslat textovku je s dnešními webovými branami velice snadné. Ale tyto zprávy lze posílat i jinak, např. pomocí speciálních, k tomu určených programů, z nichž si dnes některé představíme a existenci některých zopakujeme.

KUBIK SMS DreamCom

Tento shareware prográmek je velice užitečnou utilitou, která je schopná posílat textovky v sítích Eurotel, Paegas i Oskar a navíc umí zasílat SMS i do zahraničí a celého světa pomocí služby MTNSMS. Lidi, kterým často posíláte zprávy si můžete zařadit do adresáře a pak si jednoho nebo více z nich prostě vyberete z nabídnutého seznamu. Navíc si můžete vytvořit „šablony“ zpráv, které si uložíte a z nichž poté vycházíte, chcete-li posílat v základu stejné nebo podobné SMS. Tyto zprávy můžete psát v libovolné délce, automaticky se rozdělí na segmenty a odešlou se za sebou v tom správném pořadí, ale uživatel si toto pořadí může klidně změnit z 1-2-3 na 3-1-2 nebo jinou libovolnou kombinaci. Textovky nemusíte odeslat ihned, ale můžete nastavit prodlevu k odeslání (SMS-reminder), nebo můžete všechny zprávy napsat off-line a pak je pomocí fronty odeslat naráz. K dalším funkcím patří odesílání jedné SMS skupině lidí, exportovat importovat adresář, posílání flash zpráv (přímé zobrazení na displayi v sítích Eurotel a Paegas, docela slušná nápověda. Ovládání je velice příjemné a intuitivní. Nad to vše lze nastavit u odesílání do sítě Paegas oznámení o doručení např. na e-mail nebo vlastně také na mobil. V současné době je k dispozici verze 3.37 a naleznete ji na stránkách http://kubik.mute.cz/dreamcom.   Instalační soubor má délku 670 kB.

Návod k programu najdete našem starším článku.

SMS Sender 2.0

Tato freewarová aplikace umožňuje stejně jako její „sestřičky“ zasílání SMS, ale i emailů, můžete si přes ni seřídit systémový čas v počítači a také zjišťovat novou poštu. Telefonní čísla, na které se zprávy odesílají, se automaticky ukládají do adresáře, ze kterého je uživatel jednoduše vyvolá nebo taky vymaže. Také zde je podpora dlouhých zpráv, které se samy rozdělí na potřebný počet kusů vhodných k odeslání. Hned při psaní se v „okénku“ zobrazuje počet znaků, které zbývají do konce aktuální zprávy a vlastně k začátku další, je-li tato delší než poslatelná SMS. Stejně jako u „Kubíka“ lze psát ve stavu off-line, předdefinovat své vlastní zprávy a poslat je opětovně „vytažením“ z historie.
Zajímavou funkcí je zjišťování nových zpráv ve vaší emailové schránce. Po zatržení příslušného políčka se při odesílání zpráv v případě nových emailů ve schránce zobrací na liště ikona tray, která uživateli odhalí počet nestáhnutých emailů. O seřizování systémových hodin podle přesného času jsem se již zmínil na začátku. Po startu systému lze mít utilitu schovanou a nechat ji během připojení v klidu kontrolovat poštu, nebo si ji nechat jen tak pro případné psaní nových zpráv.

Program navíc umožňuje definování nových operátorů. Na stránkách http://www.sodev.cz najdete bližší informace a také tuto verzi programu, který je FREEWARE. Instalační soubor má velikost 930 kB.

Protože si jsou tyto programy velice podobné, u zbývajících už uvedu jen základní informace.

SMS Client 2.0

Slouží k rozesílání SMS zpráv a emailů bez zdlouhavého připojování k branám. Má defaultní i uživatelská nastavení, podporuje všechny tři naše operátory. Instalační soubor je k dispozici na http://warden.web3.cz a je velký cca 1,0 MB a celý program je freeware.

SMS GateKeeper 1.08

Odesílá SMS přes webové brány Eurotelu, Paegasu i Oskara, telefonní čísla lze uložit a rozdělit podle skupin. Lze odesílat na více čísel najednou. Další funkcí je i ukládání odeslaných zpráv a možnost načasování jejich odeslání. Navíc obsahuje uživatelské podpisy. Tento program naleznete na stránkách http://dusek.webz.cz a má velikost 564 kB. Program je bannerware.

O tomto programu jsme také už podrobně psali.

RAVE SMS sender

Na konec jsem si nechal tento zajímavý shareware produkt, který umožňuje odesílání SMS, a to i anonymně, tj. bez odhalení vaší emailové adresy. Lze posílat na operáty v ČR i v SR . Umí také odesílat vzkazy na email i ICQ. Systémové požadavky? V dnešní době P4 zanedbatelné: 486 a 8 MB RAM. Více informací a program je na webu: http://rave.hyperlink.cz a instalace Vám zabere stahování souboru o velikosti 266 kB. 

Všechny tyto programy naleznete kromě webových stránek autorů také na serveru Stahuj.cz.

Diskuze (6) Další článek: Sagem odepisuje vyrobené mobily a je ve ztrátě

Témata článku: , Pře, Text, MTN, Posílání, Pro +, Program, Přehled, Str, SMS Gate, Posila