To tu ještě nebylo: mobil a holicí strojek v jednom

Nedávno jsme psali o čínském telefonu, který obsahuje šuplíčky celkem na tři SIM karty. Jak se zdá, vynalézavost čínských výrobců nezná mezí, a tak teď přišli s novým modelem Cool758 Razor. Na rozdíl od Motoroly, která podobný přídomek použila u svého nejslavnějšího modelu, aby tím demonstrovala tehdy jedinečnou tenkost svého véčka, Číňané to s žiletkami myslí doslova. Telefon je ve své spodní části vybaven odklopnou hlavou, pod kterou se skrývá regulérní holicí strojek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon s holicím strojkem nabídne výrobce dokonce ve třech barevných variantách

Spíše než na výkon a dokonalost holicích schopností se u takového hybridu ptáme, jak je zajištěno, aby telefon nepřišel do kontaktu s nečistotami při čištění holící části nebo odolal vlhkosti. Vsadím se, že podobné „banality“ čínští inženýři zdaleka neřešili.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Cože? Tolik jsem toho ještě oholil?

Co se týká telefonní části, máme před sebou klasického neznačkového Číňana: dvoupásmový GSM dualSIM s 2,6“ barevným displejem, FM rádiem a 0,3Mpx fotoaparátem (toho, že se na krytu píše 2Mpx, si nevšímejte). Baterie bude zřejmě kapacitnější, jak už bývá u těchto mobilů zvykem, ale na dlouhou činnost strojku to určitě stačit nebude. Záhadou zůstává také otázka, zda umí mobil zároveň holit i telefonovat. Kdo má dost odvahy a chtěl by tuhle obskurní záležitost vyzkoušet doslova na vlastní kůži, má možnost si „mobilostrojek“ Cool758 Razor pořídit za 112 dolarů (cca 2 250 Kč) v tomto e-shopu.

Diskuze (10) Další článek: TomTom blokuje FM vysílač pro hlasovou navigaci

Témata článku: , Str, Strojek, Stroj, Razor, Mobil, MOBI, Vynalézavost,