Tohle byste od Xiaomi nečekali. Qin posune tlačítkové mobily do aktuálního století

Xiaomi si udělalo jméno na smartphonech, a tak je jejich poslední mobil docela překvapivý. Hodlá oslovit i tu (stále ještě relativně početnou) skupinu uživatelů, kteří prostě velkou dotykovou placku nechtějí.

Qin je na první pohled „hloupý“ telefon s numerickou klávesnicí a malým displejem, ale nebylo by to Xiaomi, kdyby i sem nenacpalo nějaké ty moderní funkce včetně umělé inteligence. Existují dvě varianty.

Qin 1 je jednodušší a levnější verze s procesorem MediaTek MT6260A, operační pamětí 8 MB RAM a úložištěm 16 MB. Z bezdrátových technologií si nechává Wi-Fi a Bluetooth 4.2, naopak podpora LTE zde chybí.

Qin 1s má výkonnější procesor Spreadtrum SC9820, operační paměť poskočila na 256 MB RAM a úložiště na 512 MB. Konektivita je bohatší o LTE, VoLTE (volání přes LTE) a dokonce GPS. Další specifikace jsou společné:

  • displej: úhlopříčka 2,8", rozlišení 240 × 320 pixelů
  • rozměry: 132 × 53,8 × 8,5 mm
  • další: dual SIM, nabíjení přes USB-C
  • operační systém: Nucleus,
  • baterie: kapacita 1 480 mAh, výdrž 15 dní pro Qin 1 a 7 dní pro Qin 1s

...ne, nezapomněli jsme na fotoaparáty. Qin prostě žádný nemá. Zvláštní rozhodnutí. Podobně překvapivé je, že chybí slot na microSD kartu a sluchátkový konektor, takže na tomhle stroji si hudbu neposlechnete.

Telefony se začnou prodávat v Číně v září za ceny v přepočtu 550, resp. 700 Kč a zájemci budou vybírat mezi černou a bílou barvou.

A ještě Xiaomi Qin na propagačním videu:

Via GSM Arena

Diskuze (38) Další článek: Android P má nové jméno. A to je na něm asi ta největší novinka

Témata článku: Xiaomi, , , , , , T Mobil, Numerická klávesnice, Moderní funkce, RAM, Slot na microSD, Propagační video, Výkonný procesor, Bezdrátová technologie, NEC, MOBI, Malý displej, SIM, Úložiště, Poslední mobil, Bílá barva, První pohled, Qin, Tlačítkový mobil, Hloupý telefon,