Tohle doma nezkoušejte. Stačí špatný název Wi-Fi sítě a iOS má velký problém

U operačního systému iOS byla zjištěna chyba, která může v konečném důsledku váš iPhone kompletně odříznout od možnosti připojení se k Wi-Fi sítím. Bezpečnostní specialista Carl Schou na Twitteru oznámil, že se připojíte k Wi-Fi síti s SSID „%p%s%s%s%s%n.“, tak, nejen, že se iPhone k této síti nedokáže připojit, ale kompletně tím zablokujete i připojení k jiným Wi-Fi sítím. A to i po restartování iPhonu.

Samotná chyba má zřejmě kořeny ve špatném parsování vstupního textového řetězce. Ten není nijak filtrovaný, takže znak procenta na začátku může být nesprávně interpretován jako specifikátor textového řetězce, a následující znaky zase jako proměnné nebo příkazy. Pokud budete chtít obnovit síťovou konektivitu, bude třeba resetovat kompletní síťová nastavení iPhonu.

Apple se s „textovými problémy“ potýká dlouhodobě. Před několika lety stačilo na iPhone poslat textovku, která telefon vypnula. Loni v dubnu zase poslání několika specifických znaků způsobilo pád systému iOS. Bližší detaily technické chyby z programátorského pohledu se dočtete zde.

Oficiální představení iPhonu 12 Pro:

Zdroj Appleinsider

Diskuze (74) Další článek: Jak nahrát QR kód z očkovacího certifikátu do Androidu. Zkraťte si čekání na Tečku

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Wi-fi síť, Operační systém, Znak, F +, JOIN, Pro +, Velký problém,