Tohle je obří 13 000mAh powerbanka, do které se náhodou schoval celý telefon

  • Čínský Ulefone pokrčuje v tradici smartphonů s obřími bateriemi
  • Power 5 je jako powerbanka s funkcemi smartphonu
  • Nevyměnitelnou baterii o kapacitě 13 000 mAh doplna dobijete za dvě a půl hodiny

Značka Ulefone tradičně představuje smartphony, u kterých jsou použity baterie s vyššími kapacitami. Pokud se tedy objeví novinka od Ulefonu, specifikace přeskakujeme a soustředíme se zejména na baterii. Loni v prosinci jsme byli nadšení z modelu Power 3, který měl 5 000mAh akumulátor. U Power 5 však výrobce zvedá laťku o dost výše. Smartphone se tváří tak trochu jako 13 000mAh powerbanka, která dodatečně dostala displej, fotoaparát, tlačítka a další hardwarové komponenty.

Power 5 má rozměry 169 × 80 × 15,8 mm a v kapse vás bude tížit 330 gramy. Vyšší hmotnost a rozměry jsou daň za napevno integrovanou baterii o kapacitě 13 000 mAh. Telefon na jedno nabití vydrží celý týden, životní cyklus baterie má být velmi dlouhý, protože ji za rok nabijete cca 52×, a to je meta, na kterou se některé smartphony dostanou již za 52 dní...

Baterie se z nuly na sto dobije USB-C kabelem za dvě a půl hodiny a to díky rychlému nabíjení 5V/5A. Nezapomnělo se ani na 10W rychlé bezdrátové dobíjení, které je kompatibilní se stávajícím standardem Qi. Telefon je postaven na 16nm osmijádrovém MediaTeku Helio P23 (MT6763) s 6GB RAM a 64GB interním úložištěm. To si můžete vložením paměťové karty rozšířit o dalších 256 GB.

Telefon používá 6" zobrazovací panel od společnosti AU Optronics s rozlišením Full HD+ (2 160 × 1 080 pix), nad nímž je umístěna 8MPx selfie kamerka. Jejím výstupem jsou sice (úplně zbytečně) interpolované snímky na 13 MPx, ovšem pomáhá ji ještě druhý 5MPx snímač. Kombinace kamer slouží také jako „Face ID“, tedy k odemknutí telefonu obličejem. Rozeznáváno je až 128 „prvků“ tváře, čas odemknutí od rozpoznání je 0,1 vteřiny. Na čelní straně nechybí ani drobná notifikační dioda.

Pod displejem je umístěna trojice tlačítek jakožto základních ovladačů Androidu. Tělo telefonu je vyrobeno z kovu, který je za zadní straně doplněn imitací kůže. Na zádech je stěžejním prvkem duální fotoaparát. Jako hlavní se používá 21MPx fotočip Sony IMX230 (f/1.8) s OIS, který je pro účely rozmazání pozadí doplněn „no name“ 5MPx sekundární kamerkou. Při focení můžete využít i duální přisvětlení. Čtečku otisků prstů najdete na boku telefonu stejně jako akční tlačítko, které slouží pro vstup do fotoaparátu nebo k nahrávání zvuků.

Ulefone Power 3S je jako powerbanka s displejem. Nový Power 5 na tom bude podobně:

Power 5 je osazen audiočipem AW8736 a reproduktorem BOX na spodní hraně, samostatný jack chybí, ale v základní krabici dostanete redukci z USB-C. V rámci obvyklé konektivity nechybí podpora GPS, GLONASS ani evropských pásem LTE. Bonusem je pak podpora dvou SIM karet (velikost nano), ke 4G však může být připojena jen jedna z nich. V telefonu běží nejnovější čistý Android Oreo 8.1, v systému je připravena i česká lokalizace. Předprodej telefonu začíná 24. dubna, kdy se také dozvíme jeho finální cenu.

Diskuze (18) Další článek: Herní žralok v moři. O Black Shark už projevilo předběžný zájem milion lidí

Témata článku: Ulefone, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Evropský pas, Současný mobil, MediaTeku Helio, AU Optronics,