Tohle je šestka, která dala světu iPhone. Co dnes dělají klíčoví manažeři Applu?

Jony Ive, Phil Schiller, Tony Fadell, Scott Forstall, Eddy Cue a v neposlední řadě Steve Jobs v roce 2007 stáli za zrodem prvního iPhonu. Vedoucí tým Applu se ale od té doby razantně změnil, z původní sestavy zbyli už jen dva. Co dnes dělají lidé, kteří změnili historii a definovali smartphone?

Via Business Insider

Phil Schiller

Schiller dnes v Applu zastává post viceprezidenta pro globální marketing. Ve firmě je od roku 1997, nastoupil tedy ve stejném roce, kdy se vrátil Steve Jobs a oba se podíleli na startu nové éry. Phil hrál hlavní roli při vývoji a uvádění několika klíčových produktů včetně all-in-one počítače iMac či služby iTunes.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Jedním z jeho největších přínosů byl iPod, kterému vymyslel slavný kruhový ovladač click wheel. Namísto neustálého klikání na šipky po kolečku stačilo přejíždět prstem a nabídky ochotně rolovaly po displeji. Schiller je hodně vidět i dnes, pravidelně vystupuje při premiérách nových produktů, zejména iPhonů, u kterých prezentuje jejich technické dovednosti.

Diskuze (7) Další článek: Navzdory Trumpovi a koronaviru Huawei stále roste. Tempo však zpomaluje a chybí počet prodaných mobilů

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , , , Jonyho, IMac, Pixar, Phil Schiller, App Store, LoveFrom, ITunes Store, IPhoto, Fed,