TomTom Car Kit pro iPhone: nejlepší zná svoji cenu (videorecenze)

Kontroverzní držák pro iPhone do automobilu TomTom Car Kit jsme prověřili přímo v ulicích a i vy se můžete podívat, zda svou vysokou cenu obhájil.

TomTom Car Kit patří rozhodně mezi jedno z nejzajímavějších automobilových příslušenství. Na první pohled se jedná o obyčejný držák do auta. Cenovka okolo 2 600 Kč však napovídá, že skrývá něco navíc. Pravidelní čtenáři vědí, že tím tajemstvým je integrovaný GPS přijímač, který má zlepšit často problematický příjem standardní GPS iPhonu. Abychom se o schopnostech přesvědčili v praxi, vzali jsme si na pomoc dva iPhony a jeho schopnosti srovnali v přímém souboji v ulicích Brna.

Při jízdě jsem bohužel neměl možnost komentovat aktuální dění na displeji, dovolte mi tedy ještě krátké shrnutí i s poznatky z praxe. Video zcela neprokazuje příznivý vliv externího GPS přijímače držáku TomTom. V prvních zatáčkách iPhone v obyčejném držáku dokonce ten v TomTomu "předjíždí". Právě v druhé půlce se ale dostáváme do užších uliček, ve kterých se příznivý vliv externího GPS přijímače projevuje. Pozitivní dopad na příjem držáku dokazuje například i program GPSinfo zobrazující přesnost určení horizontální polohy. Po připojení k iPhonu se přesnost skokem zlepšila z 30 metrů na 15.

Zrychlení reakcí a snížení spoždění je nejvíce patrné především v místech s opravdu špatným příjmem, tedy v úzkých uličkách s vysokými budovami okolo. Naopak na otevřených cestách si rozdílu nevšimnete a výhoda držáku se ztrácí. I tak vám ale zůstává bonus v podobě funkce hands-free, které funguje velmi dobře.

Na závěr oprava videorecenze: držák pro iPhone stojí 2 590 Kč a předobjednat lze již i držák pro iPod touch za 2 016 Kč, obojí na Sunnysoft.cz, který nám držák k testu zapůjčil. Upozořňuji, že se jedná o cenu bez navigační aplikace pro iPhone. Východní Evropa v současné době stojí 69,99 Eur, tedy zhruba 1 890 Kč. Jak již ale bylo řečeno, držák zlepší příjem i pro všechny ostatní aplikace využívající GPS přijímač a nejste tedy vázáni jen na TomTom.

Diskuze (32) Další článek: Sonim XP2 Spirit: snese nejtvrdší zacházení (preview)

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, CAR, Východní evropa, Car +, Zatáčka, Externí GPS, Tom, Příznivý vliv, Videorecenze, Standardní GPS, Krátké shrnutí, Kit, Pro +