Top 10 Antutu v srpnu: Jeden čipset káže všem, kralují herní a exotické modely

Pár dní po začátku nového měsíce je tu tradiční žebříček nejvýkonnějších smartphonů sestavený podle známého benchmarku Antutu – nyní tedy za srpen.

První místo si udržel herní mobil Xiaomi Black Shark, jehož naměřený výkon se podařilo proti minulému měsíci vyšroubovat ještě o zhruba tisíc bodů navíc, magickou hranici 300 tisíc ale nepřekonal.

Snapdragon 845 v celé první desítce

Podle předpokladů se do žebříčku nově dostaly „exotické“ čínské modely Vivo Nex S a Oppo Find X, které používají (každý svoje) netradiční řešení pro vysouvání přední kamery, aby displej mohl být skutečně bezrámečkový. Hlavně ale oba běží na Snapdragonu 845, a tak jejich katapult na druhé, resp. třetí místo není žádným velkým překvapením.

Novinkou v žebříčku je také Samsung Galaxy Note 9, ovšem pouze jeho americká varianta se Snapdragonem 845. Smartphony s tímto čipsetem ovládají celou první desítku. Obsahuje jej i nová podznačka Xiaomi a její model Pocophone F1, jenž se vyšvihl rovnou na 8. místo.

Proti červenci musely první desítku vyklidit Xperie XZ2 a XZ2 Compact, poroučel se také exynosový Samsung Galaxy S9+ a LG G7 ThinQ.

Diskuze (7) Další článek: Podívejte se na nové barvy Huawei Nova 3. Jedna z nich bude v prodeji i u nás

Témata článku: , , , , , , , , Nejvýkonnější smartphone, Mode, Přední kamera, Čipset, Třetí místo, První desítka, Podznačka Xiaomi, Herní model, Herní, Žebříček, Herní mobil, Minulý měsíc, Velké překvapení, TOP, Magická hranice, ANT +, Známý benchmark