TOP 10: nejošklivější mobily na světě

Obludky, příšerky, monstra a paskvily mobilního světa. Posbírali jsme ty nejošklivější telefony a vy teď rozhodnete o jejich pořadí.

Motorola DynaTAC: trochu úcty, prosím

Posíláte nám také odkazy na tuhle stařenku. Jistě, z dnešního pohledu to není nic pohledného, ale mějme trochu úcty. Tohle je první skutečně mobilní „mobilní telefon“, historický monument. Tehdy šlo o průlom, telefon už nebyl v kufru, ani v autě, ale skutečně jste jej mohli držet v jedné ruce.

Model DynaTAC 8000X vážil 784 gramů, měřil 330 × 45 × 89 mm a stál čtyři tisíce dolarů. Chcete vědět více? Zkuste článek Hovory z mobilu slaví 34. narozeniny.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V roce 1973 Motorola vyrobila první přenosný telefon. Prodávat se začal v roce 1983 a s několika inovacemi vydržel na trhu dalších 11 let!

Motorola StarTAC: i mobily stárnou

Tohle kultovní véčko je ukázkovým příkladem toho, jak se v našich očích s časem mění vnímání designu. Motorola StarTAC začala v roce 1996 jako supermoderní mobilní telefon, vůbec první véčko na světě, lidé za ni byli ochotni platit neskutečné částky. Dnes jsou už na stařence vidět roky a dávná krása i obdiv jsou ty tam.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Zbohatlické modelky

Často jste nám posílali tipy na Samsung Serene a rovněž Samsungem vyráběný Bang & Olufsen Serenata. My jsme je ale do žebříčku nejošklivějších nezařadili. Tyhle přístroje nemohou za to, jak vypadají. Už od začátku vznikaly jako lákadlo na boháče, kteří se za své peníze chtějí odlišit. Přesně to jim dali výstřední umělci, kteří se podepsali pod design. Nemusí se líbit každému, ale to už je úděl uměleckého díla…

 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung Serene jsme na MobilManii dokonce podrobili běžné recenzi
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Bang & Olufsen Serenata

Říkali jim „finské rtěnky“

Často jste psali také o Nokiích 7380 a 7280. Jsou neobvyklé, výstřední, nepraktické, ale rozhodně si nemyslím, že by byly ošklivé. Naopak chci ocenit odvahu výrobce! Kde jsou ti manažeři, kteří tohle pustili do výroby? Dnes už by se do takového projektu Nokia nepustila. A je to velká škoda…

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia 7280
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia 7380
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
To samé by se dalo říct také o Nokii 7600

Témata článku: Alcatel, Motorola, Nokia, Samsung, , Alcatel One Touch 320, Nokia 2650, Nokia 3650, Nokia 3660, Nokia 7280, Nokia 7380, Samsung P300, Samsung Serene, Siemens Xelibri 5, Siemens Xelibri 6, Siemens Xelibri 7, Siemens Xelibri 8, Inventi, Druhý hra, První přenos, Normální mobil, MOBI, Velký okraj, Kartáčovaný kov, Stejný moment