Townsmen - budovatelská strategie pro mobily

Oživeno Pro všechny milovníky budovatelských strategií přinášíme zajímavou zprávu. Jedna německá firma v nedávné době uvedla javovou hru Townsmen. Kdo hrál někdy na počítači The Settlers, bude jako doma.

Celé město na malém displeji

Jak název napovídá, vaším primárním úkolem bude zajistit výstavbu, provoz a rozvoj města. K tomuto vede cesta přes osvojení si velice komplexního systému hry. Na začátku máte tržiště a obytný dům. Za peníze, které máte do začátku, postavíte obydlí dřevorubci a v obytném domě najmete lidi na práci.

Pracovníky „převelíte“ do dřevorubeckého domu a rázem vidíte, jak pilně mažou do lesa kácet. Klády, které nebudete potřebovat pro další výstavbu a zbydou „navíc“, můžete prodat na tržišti a za utržené peníze opět postavit něco dalšího (třeba pilu pro opracování hrubých klád). Toto je samozřejmě velice hrubý příklad a hra naštěstí nabízí velice propracovanou obdobu tutorialu, která základní principy velice dobře osvětlí.

  

Zajímavé po všech stránkách

Měl jsem možnost hru Townsmen krátce otestovat a mohu prohlásit toto:

- herní systém je skutečně komplexní a pro stratégy je skutečnou výzvou – uřídit v pozdějších fázích hry celé město, když se navíc začnou vyskytovat i různé katastrofy (nemoc, vichřice, požár atd.) již není nic lehkého

- grafika hry je typicky „německá“ – ti kdo hráli na počítači The Settlers, jistě pochopí, jak to myslím – do detailů prokreslené budovy, stromečky a roztomile animované postavičky

- hra překvapí i po zvukové stránce, majitelé telefonů s podporou polyfonních melodií v javě (například nová Nokia 6600) se mohou těšit na velice povedenou hudbu při hře, ostatní se bohužel budou muset smířit s jednotónovou melodií.

  

Už brzy u nás

Další informace jsou k nalezení na těchto stránkách, bohužel pouze v angličtině. Anglická recenze hry je k dispozici na webu www.midlet-review.com. Hra je převážně spustitelná na Nokiích a Siemensech, zakoupit ji zatím můžete na německém portálu www.handy.de, brzy se ale určitě objeví i u nás.


Oživeno 13:47: Před chvíli jsme se dozvěděli, že tuto hru od zítřka bude nabízet Eurotel za cenu 80 Kč. Více informací je k nalezení na http://games.eurotel.cz.

Diskuze (34) Další článek: Nokia 6800: krocení obludy (zkušenosti čtenáře)

Témata článku: , , Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Mobil, Str, MOBI, Celé město, Budovatelská strategie, Vichřice, Budova, Primární úkol, Pro +