Transformers a mobilní ping-pong (Java hry)

Vycvičte tým transformerů a zapojte se do války, kterou znáte z filmu. Popadněte pálku a prosmečujte se k vítězství.

Líbil se vám film Transformers? Potom si určitě oblíbíte minimálně jednu z dnešních představovaných her. Pokud už máte dost pořád stejných a opakujících se herních motivů, určitě přijmete s povděkem hru Dewy's Adventure, ve které se „vtělíte“ do těla malé kapky a budete absolvovat zajímavé a především originální dobrodružství. Ani sportovní fanoušci tentokrát nepřijdou zkrátka, a to díky hře Super Slam Ping Pong. V případě, že patříte k hračičkům, můžeme nabídnout Super Monkey Ball Tip n' Tilt 2. Podle návodu v závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda je vybraná hra určena pro váš telefon.

Klepněte pro větší obrázek

Autor: Jan Šťastný


Super Monkey Ball Tip n' Tilt 2

Hra s podivným názvem avšak úžasnou hratelností. Stanete se lídrem malé opičky, která musí klouzat po naklánějících se plošinkách dolů, na zem. Tedy slovo zem je v tomto případě poměrně relativní, hra se totiž odehrává ve vesmíru a tak zemí je myšlen soubor několika barevných kostiček, ze kterých už se prostě nedá spadnout níže. Ačkoliv tento popis zní možná složitě, hra je ve skutečnosti velmi jednoduchá a její principy pochopíte velmi rychle. V podstatě budete jen naklánět jakési plošinky tak, aby opička mohla sklouzat až do vysněného cíle a po cestě bude sbírat banány. Samozřejmě platí, že se s plošinkou dají dělat různé věci a to již po několika kolech sami pochopíte.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Jak budete procházet do dalších kol, náročnost se bude nepatrně zvyšovat a objeví se také nové prvky, se kterými se budete muset umět vypořádat. Tím jsou především teleporty nebo rampy ve tvaru písmene L, které vás pustí jen na jednu stranu. I když se nejedná o vyloženě logickou hru, není špatné si před spuštěním levelu prohlédnout hrací plochu a naplánovat tak svoji cestu, protože jak se jednou rozjedete, už nebude čas na nějaké přemýšlení a budete postupovat spíše intuitivně. Nemusíte se však ničeho bát, obtížnost hry je snesitelná a myslí tak i na naše nejmladší mobilní hráče. Grafika je vyvedena velmi pěkně a rozhodně neurazí, to stejné se dá říci i o zvucích. Kol je několik a liší se především obtížností a ačkoliv hra není vyloženě dlouhá, znovuhratelnost je obrovská a motivace překonat sám sebe v lepším skóre opět funguje. Hra vydrží tedy dlouho a určitě se u ní budete dobře bavit.

Super Monkey Ball Tip n' Tilt 2 (plošinovka):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HURYA na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

Dewy´s Adventure

V naprosto originálním počinu od Konami Mobile (ano, jsou to ti Konami, co dělají populární Pro Evolution Soccer) budete hrát za kapku. Musím se přiznat, že na takové osvěžení v námětu jsem dlouho čekal a jsem rád, že se Konami nebáli a zariskovali, neboť výsledek stojí za to. Hra kombinuje několik základních prvků dobrého hraní a to je grafika, hratelnost a originalita. Hlavně o posledním bodu to platí dvojnásob. Jako kapce (dodejme, že nejspíš vody, abychom předešli nějakým obskurním spekulacím) se vám do cesty budou stavět různí skřítci a také rozličné objekty.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Kapka s sebou nese i některé fyzikální zákony a můžete jí například upravovat teplotu, přičemž platí, že když ji zahřejete, může roztavit okolní předměty, nebo naopak zamrznutím vytvořit z neprostupného jezera přechodu schopnou ledovou plochu. Stačí se postavit blízko tohoto objektu a zmáčknout * nebo # a teplota se začne měnit. Po své cestě také budete sbírat drahé kameny, které se potom přemění na body a po každém kole se vám připočtou k celkovému skóre. Prostředí, kterými budete procházet, jsou různá a graficky zajímavě vyvedená, tvůrci se drželi pravidla, že i málo je někdy více. Dewy´s Adventure je výbornou a zábavnou hrou, která vás překvapí svou originalitou a dobrým zpracováním. Ač se může grafika zdát dětská, rozhodně hledejme cílovou skupinu v širší hráčské veřejnosti a já za sebe můžu říci, že jsem se velmi dobře bavil.

Dewy´s Adventure (arkáda):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HFHMN na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Super Slam Ping Pong

Pro hráče stolního tenisu, ale nejen pro ně, je určen Super Slam Ping Pong. Rozhodně nečekejte nějakou reálnou simulaci, kterou znáte třeba z fotbalových sportovních her. Tato gamesa se zaměřuje především na hratelnost a nutno dodat, že úspěšně. Nebudete hrát tak za známá sportovní jména, ale za smyšlené postavy, u kterých uvidíte jen jméno a avatar. Alfou a omegou u sportovních her bývá hratelnost a to platí dvojnásob o stolním tenisu, který stále čeká na opravdu kvalitní a realistické zpracování prakticky na všech platformách. V tomto případě jde však především o zábavu, a tak vaším úkolem bude jen ve správný okamžik být na správném místě a správně udeřit pálkou míček.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Co se týká obtížnosti a samotné techniky úderů, není nijak náročná. I když budete od míčku poměrně daleko, po stisknutí tlačítka 5 pro odpal míčku se váš hráč automaticky natočí a míček zasáhne. Může se samozřejmě stát, že míček úplně minete, ale to jen ve výjimečném případě. K dobrému odpalu, respektive ke správnému načasování, vám pomůžou barevné kuličky, které se zobrazují nad vaším hráčem a čím déle budete tlačítko 5 držet, tím tvrdší a přesnější ránu provedete. Velmi jednoduchý systém funguje výtečně a neurazí ani profesionální stolní tenisty. Grafika je vyvedena pěkně, hráči jsou vymodelováni do detailů, a stejně tak i ping pongový stůl. Míček léta občas trošku pomaleji, než byste chtěli, ale také záleží na síle úderu. Stejně jako v reálném zápase, v tomto sportu vám jistě největší radost udělá dobře mířená smeč do rohu stolu, kterou protivník nevybere a vy získáte bod.

Super Slam Ping Pong (sportovní):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HVVKR na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Transformers: G1 Awakening

Hra na motivy úspěšného hollywoodského filmu, ve kterém zazářil mladý Shia Labeouf a který jen pokračoval v úspěšném marketingovém trendu s transformovatelnými roboty. I v této hře se setkáme se starými známými Transformery, v čele s hlavním klaďasem celé hry Optimusem Primem. Nebudou samozřejmě chybět ani záporní Transformeři a tak o základní zápletce není pochyb. Hraní jako takové připomíná klasické tahové strategie a s trochou nadsázky by se tato hra dala přirovnat třeba k šachům. Vyberete si armádičku Transformerů, se kterou půjdete do boje proti jiné, záporňácké partičce Transformerů a někde v ústraní si dáte souboj kov proti kovu, a drát proti drátu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  

Hra je rozdělena na jednotlivá kola, přičemž budete muset sledovat sílu vašich borců a sílu soupeřových. Dostává se tak na řadu populární taktizování. Ostatní z party se však chtějí také zapojit, a tak rozdělíte funkce. Jeden bude bojovník, druhý se bude starat aby ostatní měli dost zdraví, respektive štítů atd. Po vyhrané bitvě můžete také některé atributy u svých vyvolených vylepšit a vězte, že vylepšení budou opravdu znát. Náročnost této hry je těžké určit, ale buďte se jistí, že některé levely dokončíte až způsobem pokus-omyl. Nic to ale nesnižuje na dobrém pocitu z celé hry. Krásně zpracovaná grafika, spoustu možností u Transformerů a taktický plán, který je zapotřebí k poražení protivníka, dělá tuto hrou skvělou zábavou a to nejen na jedno odpoledne. Pro nadšence Transformers jednoznačná volba, pro ostatní velmi příjemné překvapení, které vás nepřestane překvapovat svou transformalitou.

Transformers: G1 Awakening (strategie):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HKMSJ na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Diskuze (2) Další článek: LG dodá nový slider KS500 s GPS pro Vodafone

Témata článku: , , , Největší radost, Jednoduchý systém, MOBI, Originalita, Mobil, Správný okamžik, Taktizování, Tvar písmene, PIN, Transformer