Tři nové handsfree sady a bluetoothové sluchátko Nokia

Ve stínu mobilních telefonů, které Nokia včera představila, zůstaly tři kousky příslušenství. Nejsou ale posledními novinkami – Nokia, jen tak pro zajímavost, včera vydala celkem čtyřiadvacet tiskových zpráv s novými službami, produkty, řešeními a dohodami (počtěte si).

První novinkou je pevná bluetoothová sada do automobilu: Nokia 616 Car Kit. Pro spojení s mobilem používá stejně jako starší model bluetoothový profil SIM Access Profile (více zde), nově ale také běžnější profil Handsfree a dá se tak použít s více telefony. V automobilu je ze sady vidět pouze informační displej a ovládací knoflík.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Další sada Nokia Car Kit CK-10 je také pevná, vyznačuje se ale snadnou instalací. Pokud jsme všechno dobře pochopili, celý systém se vejde na placičku umístěnou mezi držák a montážní desku, jeho součástí je i mikrofon (to se ale přece musí dotknout kvality hovoru), reproduktor je externí. Sada je kompatibilní se všemi telefony řady Series 40, je ale potřeba dokoupit vhodný držák.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nová osobní handsfree Nokia HS-21W se od staršího modelu HS-3W liší hlavně větší výdrží. Na jedno nabití zvládne být v pohotovosti až 180 h, hovořit lze až 7 hodin. Spona s vysílačem se připne na límec nebo kapsu košile, sluchátko je uloženo v magnetickém lůžku a při hovoru se jen strčí do ucha. Pro mnoho lidí to bude pohodlnější než používat těžkou náhlavní soupravu, která musí kromě malého reproduktoru za uchem nést i baterii a vysílač.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Diskuze (2) Další článek: Nokia nabídne funkci Stiskni a mluv i svým starším smartphonům

Témata článku: Nokia, Blue, Sluch, Bluetoot, Bluetooth sluchátko, BLU, Handsfree, Sad, Sluchátko, Nov, A/B