Tři nové mobily Sony Ericssonu: podrobné informace

Sony Ericsson přišel na svět s další várkou mobilních telefonů. Tentokráte máme tu čest s velmi vybaveným véčkem Z600, dále se stylovějším kouskem Z200 a low-endovým modelem T230.
Kapitoly článku

Sony Ericsson Z600

Největším tahounem z trojice nově představených novinek Sony Ericssonu je bezesporu dlouho očekávané véčko pod označením Z600. Spousta uživatelů lačně pošilhávala po funkčně nadupaném véčku, což Z600 samozřejmě splňuje. Telefon je totiž postaven na modelu T610, který patří mezi nejvybavenější telefony na trhu. Ostatně o tom se můžete přesvědčit v naší megarecenzi.

Švédsko-japonský výrobce sice představil stylovou verzi své vlajkové lodi, nicméně přiznivci véčkové konstrukce mu mohou vytýkat o něco větší rozměry, než by se slušelo. Hmotností 110 gramů a rozměry 90 x 48 x 27,9 mm rozhodně nepatří mezi kolibříky. Na druhou stranu se nejedná o ryze dámskou záležitost á la Samsung, tudíž by o něco větší robustnost nemusela vadit. Podle obrázků to ovšem můžeme jen těžko posoudit, dnes dopoledne se ovšem koná v Praze tisková konference Sony Ericssonu, kde nebudeme chybět, nové mobily si tedy určitě osaháme. První zkušenosti tedy můžete očekávat v zítřejším vydání.

    

Telefon se nejspíš bude chtít prodrat i mezi mladé uživatele, k tomu má dopomoct systém výměnných krytů. Přístroj tak lze bohatě personalizovat, tento trend chce výrobce převést do Evropy z Japonska, kde barevné kryty zvláště u véček docela letí. Výměnit bude možné nejen přední a zadní kryt, ale také samotné prostředí telefonu. Pravděpodobně se bude jednat o něco ve stylu barevných schémat, které nabízí už i model T610.  

Co se týče výbavy, funkčně má být model Z600 shodný s T610, novinkou je však použití aktivního TFD displeje, který stejně jako u T610 podporuje 65 000 barev. Jeho rozlišení je 128 x 160 bodů. Novou konstrukcí má být vylepšena viditelnost na přímém slunci. Nechybí ani černobílý vnější displej, ten zvládne zobrazit údaje o volajícím, času, stavu baterie a signálu. Anténa je integrována do těla přístroje, na přední straně si můžeme všimnout čočky digitálního foťáčku, který stejně jako u T610 zvládne fotit v rozlišení 352 x 288 obrazových bodů.

S tím samozřejmě souvisí podpora MMS zpráv a vůbec celá marketingová filozofie QuickShare™ pro snadné sdílení obrázků, kterou Sony Ericsson začal propagovat již s uvedením modelu T610. Ostatní výčet funkcí bychom jen mohli zopakovat právě z tohoto telefonu. Z600 je tedy triální (GSM 900/1800/1900 MHz), nechybí GPRS v konfiguraci 4+1, Bluetooth, infračervený port, WAP ve verzi 2.0, e-mailový klient, 32hlasé polyfonní vyzvánění, podpora Javy a herní platformy Mophun. Telefon bude možné propojit s počítačem i pomocí kabelu.

     

Když už jsme zmínili herní zábavu, pro zajímavost můžeme uvést, že bude pro Z600 k dispozici varianta závodní hry V-Rally2, kterou můžete znát například z plnohodnotných herních konzolí. Nebude chybět ani podpora multiplayeru přes Bluetooth. Právě pro tyto účely byla představena i celá škála příslušenství jako například zařízení, které telefon promění v herní konzoli. Více si můžete přečíst v dnešním druhém článku, který se věnuje právě příslušenství. Stojí to opravdu za to. Naleznete tam i autíčko ovládané přes Bluetooth. Více zde.

Nebudeme to tedy protahovat, za pár hodin si snad nové mobily vyzkoušíme, hned potom vás budeme informovat. Sony Ericsson Z600 se má na trhu objevit do konce roku, kolik bude stát, to zatím nevíme. Doufáme, že bude pod deset tisíc.

Ve zkratce:

Mobilní telefon Sony Ericsson Z600

  • Síť: GSM 900/1800/1900 Mhz
  • Rozměry: 90 x 48 x 27,9 mm
  • Hmotnost: 110 g
  • Displej: barevný TFD, 128 x 160 pixelů, 65 000 barev, vnější LCD
  • Baterie: neznámá
  • Doba hovoru: 6 hod
  • Pohotovostní doba: 200 hod
  • Zprávy: SMS, EMS, MMS
  • Připojení: GPRS, WAP (2.0), IrDA port, Bluetooth, USB kabel 
  • Vyzvánění: polyfonní 32hlasé, vibrační
  • Další funkce a vlastnosti: organizér, budík, kalkulačka, kalendář, stopky, časovač, skladatel, Java, herní platforma Mophun, e-mailový klient
  • Dostupnost: konec roku 2003

Témata článku: Sony, , , Sony Ericsson T230, Sony Ericsson Z200, Sony Ericsson Z600, Son, Info, Největší tahoun, Mobil, Walker, Celá škála, Informace, Nov, MOBI, Eri