Třikrát Motorola C330: novinky z Milána pěkně pohromadě

Kde jsou ty časy, kdy mobilní telefony byly vesměs uniformní záležitostí. Dnes se většina výrobců zaměřuje spíše na vzhled svých výrobků na úkor funkční vybavenosti. Avšak některým se podaří obojí a nová řada 330 od Motoroly toto tvrzení jen potvrzuje.

Čtvrteční představení Motoroly v Miláně bylo opravdu bohaté na novinky všeho druhu. Mladou a střední generaci mobilních uživatelů bude nejvíce zajímat právě modelová řada C330.

Výrobce razí jasný směr – individualita a funkčnost.

Všechny telefony jsou po stránce designu velmi povedenou záležitostí. Kovový vzhled může sice působit konzervativním dojmem, ale spíše na nás působí dojmem kvalitního zpracování a nikdo by v nich nehledal mobily pro mladé. Zvolený směr integrovaných antén kazí pouze jeden ze tří představených modelů. Na obranu tvůrců lze říci, že anténa podtrhuje jeho osobnost a neruší jeho kompaktní rozměry.

Individualita ve třech krocích

Krok 1: Výměnné kryty. Nové modely zmiňované řady C330 jsou konstruovány pro snadné a rychlé obměny svých kabátků. Přední i zadní kryt je výměnný. Dnešní uživatel si s telefonem raději spíše hraje než aby využíval veškeré funkce v něm obsažené a výměnné kryty jsou jednou z těchto hraček. Podtrhnou totiž nejen osobnost, ale mohou přizpůsobit mobilní telefon různým událostem jako jsou sportovní hry, letní koupaliště nebo plesové slavnosti či diskotéky.

Krok 2: Stáhněme si do telefonu cokoliv chceme. Snaha odlišit svůj mobilní telefon nemusí být pouze věcí vnějšího vzhledu. Snáze odlišíme a přizpůsobíme k obrazu svému celý vnitřek telefonu. Ikony v menu mohou být tématické – tedy je-li člověk veselá kopa, nastaví si veselé motivy; druhý, prožívajíc smutek nad neopětovanou láskou, dá jasně najevo světu své pocity pomocí smutných ikon ve svém mobilním telefonu. Ikony samozřejmě můžete odlišit také pouze rozdílnou barevností.

   

Abychom s přehledem poznali vyzvánění svého mobilu například v přeplněné tramvaji, není nic jednoduššího než si stáhnout vyzvánění, které se nám líbí a jaké s největší pravděpodobností okolí mít nebude. Proč tedy neexperimentovat s vyzváněním, když nám telefon nabízí vícehlasé melodie. Stahovat nemusíte pouze vyzvánění určené výhradně pro mobily Motorola, ale můžete získat zajímavé ukázky skladeb ve formátu MIDI. Komu by se nechtělo stahovat své vyzvánění, může využít vestavěného skladatele, který zvládá komponovat vyzvánění několika nástrojů najednou.

Krok 3: Nejen telefonováním je mobilní uživatel živ. Fenomén dnešních dnů (textové zprávy), povýšil konečně u telefonů Motorola také na standart EMS. Dovolí tedy přijímat a odesílat nejen textovky, ale také vyzvánění, animované ikony, šetřiče a v neposlední řadě také obrázky, které si lze uložit jako pozadí. Je tedy konec posílání nudných narozeninových přání – teď jednoduše pošlete narozeninové blahopřání s narozeninovou melodií a s animovaným symbolem narozenin jednoduše přímo ze svého mobilu. Se svými vrstevníky si můžete také pokecat v mobilním chatu, který telefon samozřejmě podporuje.

Očekává se podpora obdoby ICQ, která by fungovala díky technologii rychlých dat - GPRS. Mohli byste tak být celý dny na příjmu a to bez obav, že byste o svůj kredit brzo přišli. Jediný pohled na displej telefonu by vám odpověděl, zda hledaná osoba je v daný okamžik na příjmu a je tím pádem připravena na rozhovor či ne.

Představená řada C330 vypadá, jako by ani nepatřila Motorole. Vypadá totiž velmi zajímavě - ať již po stránce designu nebo po stránce funkční nabídky. Každopádně bude stát za to, počkat si chvíli až budou zveřejněny podrobné informace a začít se těšit na dobu, až se objeví i na pultech našich obchodů.


Přečtěte si o všech nových Motorolách:

Diskuze (1) Další článek: Nové mobily Motorola na vlastní kůži

Témata článku: Motorola, Motorola C330, Milán, Motorol, Mil, Milan, Nov, Motor, Čtvrteční představení, Novinky