Trium: hudba z Marsu

Společnost Mitsubishi uvedla na trh nový mobil s názvem Trium Mars. Jde o velmi zdařilý model s nápaditým vzhledem. Více v našem preview.
Společnost Mitsubishi uvedla na trh s nástupem nového tisíciletí i nový mobilní telefon s názvem Trium Mars. Přestože tato společnost se zabývá výrobou mobilních telefonů spíše okrajově a ani u nás nemá velké množství klientů, určitě bychom jej neměli opominout. Jedná se totiž o poměrně zdařilý model, jehož cena není vysoká, a navíc má všechny výhody, jaké u mobilů hledáme: je malý, lehký a bohatý na funkce.

Malý a lehký

Rozměry telefonu jsou 115 x 44 x 29 mm, hmotnost je příjemně nízká – 115 g, což je vzhledem k NiMH baterii s kapacitou 800 mAh velmi slušné. V pohotovostní době vydrží 80 hodin, hovořit můžete plných 240 minut. Není třeba se zmiňovat o tom, že je tento telefon duální. Baterie je samostatně vložena do mobilu schovaná pod krytem ve stejné barvě, v jaké je samotný přístroj. Karta SIM se pak skrývá pod baterií, což trochu znesnadňuje její výměnu a vyžaduje trochu zručnosti.

Telefon působí velmi příjemně a skvěle sedí v ruce. Klávesnice je z měkké gumy, tlačítka mají trochu větší vůli, což v praxi znamená, že se více pohybují ve svých pozicích. Velmi pohodlné je velké „centrální“ tlačítko, díky kterému můžete ovládat menu a aktivovat či zrušit velkou většinu funkcí s využitím kláves umístěných pod displejem. Vlastní ovládání telefonu je velmi jednoduché a intuitivní, zpříjemněné grafikou a animacemi. I u tohoto přístroje máte možnost zvolit si jeden ze tří stylů grafiky.

Všechny důležité funkce

Displej je samozřejmě grafický s vysokým rozlišením, zeleně podsvícený (intenzitu podsvícení je možné ovládat), v pohotovostním režimu zobrazuje přístroj kromě názvu sítě operátora a indikátorů nabití baterie a intenzity signálu i datum a čas. Kvalita přenášeného zvuku je vynikající, telefon podporuje i EFR.

Mars umí také WAP, který proniká i do lowendových telefonů, funkce T9 pro rychlé psaní textových zpráv je dnes již běžnou záležitostí. Mobil má také vlastní paměť pro telefonní čísla – je možné uložit až 100 záznamů. Přístroj má 20 vyzváněcích tónů, vibrační vyzvánění, veškeré časové funkce – datum, čas, budík, paměť na odchozí, příchozí i zmeškané hovory (i s časovým razítkem), převodník měn, který se pomalu začíná stávat standardem, poznámky a pro ukrácení dlouhé chvíle i 2 hry.

Co my na to?

Za stejný peníz dostanete třeba Siemens A35, ale ten stejně jako cenově srovnatelný Sagem MC 920 nabízí menší množství funkcí. Cena, za kterou je tento telefon k dostání v zahraničí, se v přepočtu pohybuje okolo 5500 korun, což je velmi slušné. Telefon má všechny funkce, které běžný uživatel využije a jeho jednoduché a příjemné ovládání je jenom jedním z mnoha kladů, které tento mobil má. Prozatím je možné sehnat tento přístroj pouze v modré barvě, ale výhledově bude barevná škála těchto přístrojů jistě rozšířena díky výměnným krytům.
Diskuze (24) Další článek: Něco pro fanatiky – Palm jako robot

Témata článku: Siemens A35/A36, Měkké g, Mars, Hudba, TRI, Hud